En vandring i solen

Sitter här och pustar. Vi har fått nå’n sorts värmebölja, såg i prognosen att det ska blåsa lite i början av nästa vecka. Ser vi fram emot.

Trots att jag hörde i tisdags kväll att det skulle bli ännu varmare igår så gav jag mig ut på vandring. Gick hemifrån kl 6 på morgonen, då var luften nästan lite kylig (allt beror på vad man jämför med…) och frisk. Riktigt skönt! Buss till Vasiliki för att utforska lite olika småvägar och den minoiska bosättningen. Papperskarta och gps till hjälp, lyckades reda ut var vägarna tog vägen.

Den minoiska bosättningen var inhägnad och låst, kändes lite snopet. Istället för att gå tillbaka till vägen fick jag en idé: gena genom olivlund. Det är bara så korkat, framför allt i denna värmen, och slutade med att jag kom ut på….just det, ungefär samma plats som om jag istället gått tillbaka.

Traskade in i nästa by och då slog den till, värmen. Klockan närmade sig halv tio – tio. Två timmars väntan på buss lockade inte så det blev vandring hem till Ierapetra. Mycket skuggletande och många vätskestopp och rikligt med svett…. Framför allt fötterna protesterade i varma vandringsskor på varm väg i värmen….

Idag har jag tvingats inse att vandringssäsongen är slut, börjar igen i september. Vandringsskorna rengjorda och insatta i garderoben. Humöret i botten.

Foto finns här.

2 tankar på “En vandring i solen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s