Ingenmansland

Här sitter jag på Atens flygplats i Ingenmansland, dvs mellan två världar. Jag kan fortsätta framåt, men jag kan också gå tillbaka.

Det jag lämnat är arbetslöshetsliv i en bostadsrätt i Lund med ekonomi som urholkades för varje månad. Och finns det nå’t som kan kväva kreativitet bättre än ekonomisk oro? Sökt jobb i 1,5 år, förstått att jag är ”för gammal” för svenska arbetsgivare. Så vad göra? Pengar gör ingen lycklig, men de ger frihet, handlingsutrymme och bättre förutsättningar. Alltså fick bostadsrätten säljas för att få loss pengar.

Och om jag ändå ska göra en så stor förändring och är bostadslös så kan jag vända upp-och-ner på allt och försöka bo där jag vill bo: på Kreta.

Nu har jag min affärsidé, kompetens och tro på mig själv. I ett magasin står 10 lådor, 1 fåtölj och ett litet hörnskåp – övriga bohaget är sålt och bortskänkt. Här sitter jag med 1 ryggsäck och 2 resväskor och samtidigt är 2 lådor på väg ner med posten. Det som väntar är ett försök att vara egen företagare (eftersom jag tror på mig…) via nätet, dvs arbeta ”platsoberoende”. Kommer att dela min tid mellan Sverige och Kreta på något sätt.

Men just nu sitter jag alltså i Ingenmansland, dvs på flygplatsen i Aten. Jag kan köpa en biljett och återvända till Sverige. Eller så fortsätter jag till Kreta.

Det börjar sjunka in hur stor förändring det här är, vad jag gjort och lämnat. Fast det är lite av drömtillstånd, tar väl några dagar eller veckor att ”landa”, att förstå fullt ut.

Undrar du hur det känns? Ja, vad ska jag säga…..när jag inte är rädd eller stel av skräck så känns det spännande, kul och förväntansfullt. Jag är modig och tossig på samma gång.

A va’ faen, har jag nu satt bollen i rullning får jag löpa hela linan ut. Jag fortsätter till Ierapetra på Kreta – min plats på jorden.

40 tankar på “Ingenmansland

 1. brynis

  Hej Ia
  Fasiken vad kul! Jag vill också göra som du
  Men har ju ingen bostadsrätt att sälja
  Vad spännande hoppas få höra mer.
  Själv började jag ett jobb men tyvärr stod jag bara ut en dag det var väldigt hemskt
  Var ska du bo på Kreta? Där har jag varit på bröllopsresa för hundra år sen…
  Sköt omdig
  Kram /Lee i Västerås

  Skickat från min iPhone

  > 28 apr 2014 kl. 13:36 skrev ”ia mitt i livet” :
  >
  >
  >

  Gilla

  Svara
 2. Gabriella Sköld

  Låter som en väldigt spännande resa. Jag håller tummarna för att det blir som du önskar och jag applåderar att du kastar dig ut. Stort lycka till!

  Hälsningar Gabriella Sköld

  Gilla

  Svara
 3. Gela

  Bästa Ia!
  Jag är med i gänget som tänkt på dig flera gånger just idag och som önskar dig all lycka!
  Tänk, för snart ett år sedan satt vi på Tylösand och talade om våra drömmar och mål… Och nu har du gjort exakt det du berättade om den gången! Underbart, är så galet GLAD för din skull! Vi ‘hörs & skrivs’…!
  Kram!
  /G

  Gilla

  Svara
 4. Frihet i blodet

  Lycka till! Jag kommer följa dig här på bloggen. Själv har jag precis påbörjat tankar om ett digitalt liv och kommer sätta första spadtaget i jorden till sommaren. Det ska bli kul och intressant att få följa dig på din resa. You go girl!! Kram Pia

  Gilla

  Svara
 5. Sanna

  Åh..du gör bara såååå rätt!!! Man ångrar bara sånt man aldrig vågade göra…jag känner dig inte men jag känner sååå med dig! jag själv åker ner flera månader per år till det underbara Grekland!!
  Jag vägrar fast anställning i Sverige..jobbar timmar och sen drar jag iväg .. Allt är inte pengar här i världen, även fast det kan vara bra att ha…..ska bli spännande att följa dig! Kram

  Gilla

  Svara
   1. Sanna

    Jag åker till paros..har mina tre vuxna barn där!!jag jobbar ihop med dem i deras bar/cafeteria på sommaren. Nackdelen är att man inte kommer iväg till andra öar…har inte varit på kreta tex..men en vacker dag kanske…

    Gilla

    Svara
 6. Pingback: Fjärilar och konstigheter | ia mitt i livet

 7. Pingback: Bloggen i backspegeln | ia mitt i livet

 8. Pingback: Hipp hurra! | ia mitt i livet

 9. Pingback: Utflykt och jubileum! | ia mitt i livet

 10. Pingback: Tankar kring jubileum och annat | ia mitt i livet

 11. Pingback: Min flytt – frågor och svar | ia mitt i livet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s