Vandra i förvirring

Igår kväll blev det många ”Välkommen tillbaka!”, kändes bra, varmt och glädjande. Efter den inledningen blev det lite lustiga samtal:
”Hur länge stannar du denna gången?”
”Ja…ungefär 1 år först och främst.”
”Ha, ha, kul! Allvarligt talat?”
”Ja, 1 år.”
Därefter var det antingen kommentar att ”det är bra!” eller blick och skratt som jag tolkade ungefär ”är du tokig?” Jag fick en känsla av att det är inte bara jag som har svårt för att ta in och fatta att jag ska bo här. Bra, då har jag sällskap i förvirringen.

Upp tidigt i morse, kurs och fart mot bergen. Vandrade upp till min egen och hemliga plats för att riktigt njuta. Så länge jag har sett fram emot detta, haft det som mål. Döm om min förvåning när det stora lugnet inte riktigt ville infinna sig. Jag måste nog acceptera att jag är rastlös, att jag på nå’t sätt är på väg. Svårt att inse att nu stannar jag så länge jag vill och kan, finns inget bokat ”hemresedatum”. Sitter nog fortfarande i transithallen….

En sak gick inte att missa: våren! Det blommar överallt, bergen är gula av ginst, det kvittrar och surras, det luktar gott. Precis som i den svenska våren finns här en hel palett med olika gröna nyanser på grönskan. Och bergen som bakgrund. Ja, jäklar vad det är vackert!

Alla vill hjälpa mig att hitta en lägenhet och det är jag jätteglad för. Alltid tryggt och stärkande att vara omgiven av hjälpsamma människor, kanske speciellt när det händer något utöver ”det vanliga” i livet. Samtidigt vill jag säga att hallå, kan vi ta det lite siga, siga – jag kom igår. Visst vill jag komma på plats så snart som möjligt, men det får gärna ta lite tid att se på olika alternativ så det blir bra det som blir.

Eftermiddagen har jag spenderat några timmar nerbäddad. Visst låter det tokigt? Människan har balkong som badar i solen och nedanför brusar vågorna i Libyska havet, men hon är nerbäddad!? Jag är beredd på alla möjliga ”baksmällor” på den här stora förändringen, t ex tvivel, hemlängtan, ånger. Fysiskt dålig stod inte med på den listan, jag frös som en galning. Antar att ”något” håller på att komma ifatt, kanske bara trötthet.

Ikväll blir det till att ta hyrbilen ut till Koutsounari för att träffa Nadine (flyttade från Tyskland ner hit i mitten av mars i år) och Sofia (flyttade från Holland till Kreta i början av 90-talet).

 

8 tankar på “Vandra i förvirring

 1. Paul Bosse

  Underbart att läsa…
  Önskar dig all framgång här, vi måste kunna bryta loss och det är en inre kamp, i alla fall för mig och tydligen också för dig.
  All lycka!!!

  Gilla

  Svara
 2. Therese Wijk

  Skönt att du har landat i ditt paradis. Du vet hur det är, när man har haft bråttom ett tag är det viktigt att stanna och vänta in själen. Ha det bäst på din älskade ö! (I nästa vecka börjar jag terrorisera dig med logotyper och annat ”jobb” 😉 )

  Gilla

  Svara
 3. Annika Sigson

  Låter helt underbart och galet att följa sin dröm som du gör. Beundrar verkligen ditt mod. Hoppas på att få fortsätta läsa om ditt nya liv.
  Såg att du uppmärksammat att Lovisa är med i Talang med sitt Cupcake crew. Kan berätta att de igår gick vidare till final 👍. Ha en underbar vår på Kreta och vänta in själen 💕

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s