Oh, så vackert!

Den kanske vackraste och avgjort mest magiska tiden är NU! Öppna alla sinnen, ta in och njut!

I det Lund som jag lämnade i fredags var sta’ns typiska (i alla fall för mig) vårtecken snart i full blom: magnolierna. Denna graciösa, finlemmade, nästan förnäma men ack så sköna blomma passar så bra in i en gammal medeltidsstad. En av Lunds vackraste platser just nu är universitetsplatsen. Titta på studentsångarna i veckan så förstår du vad jag menar. Magnolia, vårgrönt, springvatten och den ljusa, fina universitetsbyggnaden.

Var på Österlen igår och på väg tillbaka körde jag Rörum – Fågeltofta via S:t Olof. Skogarna kommer att vara otroligt vackra nästa helg med ett magiskt grönt, skirt ljus. Kör dit och bara ta in! Glöm inte att göra ett stopp vid Skånes vackraste slott: Kronovall. Låt fantasin flöda så ser du tydligt vagnarna som kommer med festklädda gäster som seglar upp för den vackert välvda trappan.

Idag blev jag bjuden av syrran på middag på Ringsjö värdshus – kan rekommenderas! Nu är Skåne som allra, allra vackrast. Hon har tagit på sig finaste feststassen i vackert mönster och i veckan avslutar hon med att dutta på sin förföriska parfym. (För dig som inte är skåning kan jag berätta att det är rapsen som börjat blomma så slätten är nu underbart rutig. När rapsen slagit ut i full blom sprider sig en söt, gudomlig doft över hela landskapet.)

Sitter du kvar här och läser? Få ändan ur vagnen och ut! Njuuuut!!!

 

4 tankar på “Oh, så vackert!

 1. Harriet Westerlund

  Hej Ia! Jag hoppas du fortsätter dina tänkvärda reflektioner över livet. Hoppas det går bra att etablera sig i Ira Petra. Du är modig som vågar bryta upp efter alla dina år i Lund. Själv åker jag i morgon bitti till Rom på 6 dagar, vilket jag tycker är ett äventyr.
  Lycka till
  Harriet

  Gilla

  Svara
 2. equaltonone

  Skåne är otroligt vackert! Jag njuter när jag jag ser alla rapsfält som lyser gula nu!! Vill också önska dig sååå mycket lycka till med ditt nya liv!!! Ska bli spännande att följa din resa – eftersom jag tar för givet att du kommer att fortsätta dela med dig av dina upplevelser här på bloggen!! /Stor resekram!! /Lotta

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s