Alla vägar…

Jaha, då var det jag igen! Bloggandet blir lite oftare i dessa tomma dagar så snart önskar nog du, käre läsare, att jag blir utsläppt och vandrar istället för att skriva så mycket.

Foton är ju en guldgruva för minnet och fantasin. En dag satt jag och tittade på en del foton jag tagit på vandringar (längtan är stor…) och det slog mig att det är många vyer och berg. Inget ont i det, men jag har faktiskt en hel del foton på vägar. Jag buntade ihop dem och då blev det tydligt hur skiftande speciellt naturen är här nere.

Det dök också upp ett minne från när jag var barn. Min far var en mycket duktig fotograf och tillika min idol. Av honom fick jag en Kodak instamatic 100, jag var kanske runt 10 år. Vi var ute i naturen och jag hade fått stränga instruktioner att inte fotografera hej vilt – både film och framkallning kostade. Jag tog ett foto här och ett där och när 24-bilders rullen var slut lämnades den in i fotoaffären i Simrishamn.
Jag har en klar minnesbild från när vi står i Eldhs Foto och bläddrar igenom mina första foton och det visade sig att bara några stycken behövde lämnas tillbaka. De vuxna fastnade framför allt för ett foto på en liten väg. Jag minns att farbror Eldh sa till far att öga för motiv har hon, tösen. Och jag minns att far såg glad och stolt ut och, framför allt, minns jag hur stolt jag kände mig.

Mina tankar virvlade vidare och jag ville ge mig ut på resa så jag tittade igenom mina foton från Rom ifjol. Så många dofter, röster och smaker som virvlade förbi! Och så sugen jag blev! Det finns en resa på planeringsstadiet för 2022, en utvidgad Italien-resa där Rom givetvis ingår.
Uttrycket ”Alla vägar bär till Rom” dök så klart upp och jag tänkte på mina fotograferade vägar och lekte med ”Alla vägar leder någonstans” och ”Alla vägar leder ut i naturen” och ”Alla vägar leder oss runt i livet”…

Hur som helst så bjuder jag dig en promenad bland östra Kretas vägar till tonerna av ”Följ mig bortåt vägen”!

Ha det gott! Var rädd om dig och andra!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Koppla av, upplev och njut av sydöstra  Kreta!
Vandringssäsong september-juni. Stadspromenad och biltur året om.
Kontakta mig för frågor och bokning.
Mer information på inspirewiz.com.
Välkommen!

PS. Finns också på facebook.

11 tankar på “Alla vägar…

 1. evamyrenberg@gmail.com

  Hej Ia!

  Detta var en underbar blogg! … vet inte varför riktigt, men jag tyckte det var underbart att läsa om ditt minne med din far….kanske för att jag inte fick tid att få så många minnen med min egen pappa, han dog när jag var fjorton år.

  Sen blev blev jag väldigt inspirerad av temat vägar! Har du något emot att jag lånar idén?

  Jag hoppas du snart kan komma ut och vandra igen!

  Stay safe!

  Hälsningar från Spili

  Skickat från min iPhone

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Roligt när någon kan hjälpa en igång. Jag hade min systemkameratid under 80-talet med hjälp av dåvarande sambon. Under 90-talet dog mitt intresse för den tekniska biten så då blev det digitalkamera istället. Lite filmning har det också blivit genom åren. Roligt intresse vars resultat man har kvar länge och som ger sp mycket.
   Ha det gott!

   Gilla

   Svara
 2. Pingback: Alla vägar bär väl till Rom, även gulkantade | ia mitt i livet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s