Köldknäpp och en riktig velpotta

Riktigt så här illa är det inte…än!

Köldknäpp
Igår kom en köldknäpp! Vi har haft fina dagar, men vintern är ju inte slut än. I morse var det drygt 6 grader vilket vid halv elva-tiden stigit till fantastiska 7,7 grader! Snön ligger längre ner än vanligt på sluttningarna på Dikti-massivet och i Thripti-bergen är det inte endast högsta toppen som fått snö. Så låga temperaturer blandat med nederbörd och stundtals kraftiga vindar – vintern må vara mild, men den släpper inte greppet än! Och vi klagar inte för nederbörd behövs!

Gick ut på balkongen för en stund sedan för att ta foton av bergen till bloggen, men de är nu insvepta i nya tjocka, svarta regnmolnsmassor både i öst och väst så tyvärr inga foton. Lasithiplatån har fått mycket snö. Så mycket att en del inte kan komma ut ur sina hus så jag gissar att det skottats en hel del där uppe idag. Jag har kört en vän till flygplatsen i Iraklio och jag stannade inte kvar i sta’n för rätt som det regnade så kom det en skur. Panda och jag såg till att komma hem igen.

Apokries börjar på söndag – det kan du läsa mer om här. Första veckan här i Ierapetra avslutas med skattjakt för barnen på lördagen. Tur det inte är imorgon för då hade de fått ha bra tempo för att hålla värmen. Köldknäppen ska ge med sig tisdag eller onsdag.

Förvirrad = velig = frustrerad…

En riktig velpotta
Jag känner inte igen mig själv! Orolig, tvekande, betänksam, osäker…kommer inte till skott. Det handlar om att boka en resa! Hur svårt kan det va’? Väldans svårt tydligen. Kanske för att jag är van vid att boka flyg, boende och transfer – klart! Men denna gången är det mer som ska fixas och fungera.

Vandringsresan till Cotswolds i England som inte blev av ifjol pga att det skulle vara Brexit i slutet av mars flyttades till i år. Det är en resa som jag funderat på länge och ser fram emot så varför kommer jag inte igång med att boka!? Någonstans tror jag att det blev för mycket och alltför invecklat och därför har jag sjunkit ner i nå’n sorts förgård till handlingsförlamning. Så många val och beslut, så mycket som ska klaffa och allt måste jag göra själv. Ensam utan någon att bolla med (eller skälla på när något blir fel…).

Hur ser det ut med allmänna kommunikationer? Hyrbil är nämligen inget alternativ. Vilka flygplatser är tänkbara? Var finns det gott om leder/footpaths att välja på?
Någonstans insåg jag att min bild av att bo i en så’n där liten, charmig Cotswoldsby full av vackra stenhus och blommor överallt kunde jag lägga åt sidan. Jag måste hitta knutpunkter där leder strålar samman. Jag ber om tips i facebook-grupper, tänkte jag. Jodå, folk är så vänliga så nu sitter jag med förslag på 11 olika orter. Hur i hela fridens namn ska jag orka kolla upp boende, leder/footpaths, kommunikation till alla dem…
Flygplats gav sig själv när jag tittade på priser och tider – det blev Heathrow. Måste jag in till London för att ta mig vidare? Hur många byten totalt och var? Jisses så trött jag blir…
Hemresedagen måste jag flyga strax före lunch eller på kvällen med ankomst på Kreta dagen efter. Man är tydligen välkommen till England, men inte att ge sig därifrån – så har det inte låtit under perioden före Brexit. Hur som helst, hinner jag eller måste jag resa från Cotswolds dagen innan avresedagen? Måste gräva ner mig i tåg- och busstider, men var på nätet hittar jag de rätta tidtabellerna? Nu blev jag ännu tröttare…
Bo på hotell, BnB eller pub? Priserna varierar kraftigt! Här får plånboken och vandringslederna bestämma. Just det – jag måste leta upp karta över vandringsleder/footpaths! Varför finns inte jag i Cotswolds? Alltså inte jag som person utan mitt vandringskoncept. Tänk om det fanns nå’n som erbjöd mig fyra-fem dagars vandringsprogram och som dessutom ledde vandringarna! Mer än halva mitt förarbete skulle försvinna. Bara att boka och se’n få koppla av och njuta. Men nu är det ju inte så…
Så här velig brukar jag inte vara. Jag brukar tycka det är roligt och spännande att planera, men denna gången känns det nästan övermäktigt. Jag undrar varför. Kanske för att det är första gången jag reser ensam där så mycket måste klaffa. Eller så är det mina förväntningar som hindrar. Tänk om det inte blir så bra och fint och vackert som jag byggt upp i sinnet? Tänk om jag blir superbesviken? Bara gör av med en massa pengar utan att få nå’t redigt tillbaka?
NÄ! Så här kan jag inte hålla på! Det blir inga charmiga Cotswoldshus eller rullande gröna kullar eller engelsk frukost i soffan i Ierapetra. Så igår gav jag mig en rejäl spark i ändan och bokade flygbiljetterna. Nu är bollen satt i rullning eller vad det heter. Nu bara måste jag fylla dagarna mellan resdagarna med något så i nästa vecka blir det full fart på sökandet på nätet! Jag kan ju inte bara kasta bort flygbiljetterna….

Ha en skön och fridfull helg!


Upplev och njut av sydöstra Kreta!

Vandringssäsong september-juni samt stadspromenad och biltur året om. Kontakta mig för frågor och bokning.
Mer information på inspirewiz.com.
Välkommen!

 

7 tankar på “Köldknäpp och en riktig velpotta

 1. stadsmadam

  Hm. Jag tror att det spelar roll att du inte kom iväg förra året. Nu ska du ta tag i idén igen och även om du verkligen vill, så går det trögare nu eftersom det första drivet och energin från då sattes på sparlåga. Det blir säkert jättebra när du nu har satt bollen i rullning igen. Säger jag som amatörpsykolog 😜.

  Gillad av 1 person

  Svara
 2. Thalassa

  Låter underbart med vackra Cotswold! Jag var där (i Oxfordshire) i början av 70-talet, då våra vänner bodde i en sagoboksputtenuttig by! Har inte varit där senare, då vännerna flyttat till New Forest, men den byn är numera ihopvuxen m Oxford. Du har säkert hittat massor av tips på kommunikationer, och det beror förstås på vilken del av Cotswold du ska starta i, men från Heathrow finns massor av busslinjer. Tror inte du kommer att behöva trassla dig till London. Dessutom är bussarna mycket billigare än tåg/t-bana.
  Ser fram emot att hänga med dig där!

  Gillad av 1 person

  Svara
   1. Thalassa

    Nationalexpress.com. Åker varje år till sydkusten med deras buss – mkt bekvämt och nästan gratis för pensionärer! För ett par år sedan försvann pensionärsrabatter, men i höstas fanns den igen.

    Gillad av 1 person

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s