Temat slut, vardag igen!

Då är jag tillbaka igen! ”Tillbaka” förresten, jag har ju varit här hela tiden medan min temaserie Fotografi snurrat här på bloggen. Det var bra att få samla tankarna och impulserna från fotoutställningarna. Gensvaret har varit väldigt positivt så det verkar som om inläggen underhållit och till och med inspirerat. Kul! Hängde du inte med under de två veckorna så finns inläggen under ”Teman” uppe i menyraden! Tänk på att det senaste ligger överst så du måste rulla ner för att läsa från början.

Under tiden temat snurrat har jag vandrat så klart. Jag hade en kund som bokade via GetYourGuide.com (finns på svenska också – bara byt ut com mot se). Hon är min mest långväga kund hittills, ändå från Washington State, USA. Hon reste inte till Europa bara för att vandra med mig givetvis. Det blev en toppendag med en mycket nöjd kund som, som grädde på moset, gav mig ett fint omdöme på GetYourGuide.

Jag har tackat nej till två större uppdrag. Svider lite och hade varit en ny erfarenhet, men samtidigt vill jag upprätthålla det som jag tycker är hög kvalité och bra pris.

Några stadspromenader har det blivit och det är så roligt. Inte bara att fler och fler hittar till östra Kreta och vår fina stad utan dessutom vill veta lite om sta’n och området. På fika efteråt försöker jag dela med mig tips och idéer som förhoppningsvis kan bidra till olika nya upplevelser.

Några strandbesök har det också blivit. Jag alternerar mellan mina två favoritstränder där jag mår gott under parasoll med god bok, vågskvalp och underhållande (oftast omedvetet) människor.

Det dröjer innan det kommer en nyhetsbulletin. Premiärministern är ute i världen och gör bort sig har jag sett, men min tid går åt till att försöka hänga med i Brexit-turerna och nu rättsspelet kring Trump. Stora, allvarliga händelser som kommer att ge eko över globen.
Två saker ska jag nämna. Det ena: Thomas Cooks konkurs kommer att slå hårt på alla hotellägare på deras resmål. Jag läste någonstans att Thomas Cook ligger efter med betalningar och nu kanske det inte blir några alls eller i alla fall inte full betalning. Det slår givetvis hårt oavsett i vilka länder resmålen ligger.
Det andra: Jag har fått frågor om varför jag inte nämnt Greta Thunberg i bloggen, diskuteras hon bland folk här nere osv. Jag har förstått att hon är närmast helgonförklarad i Sverige. Min inställning till henne och rörelsen hon blivit en stor del av (som startades 2015 i Paris) är delad. På sociala media har jag sett hur illa de bemöts som yttrar det minsta ifrågasättande och jag vill inte ha igång något sådant här i bloggen. Men jag vill framföra en fundering: när ska vi alla vuxna sluta fokusera på Greta och göra det hon ber oss om, dvs lyssna på de sakkunniga och agera? Som journalisten Lisa Magnusson, Dagens Nyheter, träffsäkert skrev i en ledare i veckan: ”Det finns ett franskt talesätt som säger att när fingret pekar mot himlen, tittar idioten på fingret. Fingret här är Greta. Himlen är de sakkunniga. Och idioten? Det är väl vi.”

Jag har upptäckt en källa till glädje! Historia var inget kul i skolan, tyckte jag, med alla årtal, kungar och slag som man bara skulle rabbla utan att varken förstå eller lära något. Jag prenumererar på nyhetsbrev från ”Världens historia”. Lite lagom mycket text om olika historiska händelser, mysterier osv. Fylligare artiklar i deras papperstidning, antar jag, men om något i nyhetsbrevet intresserar mig är det bara att surfa ut på internet och leta information. Så idag har jag läst att Napoleons favoritgenerals lik har hittats under ett dansgolv i Ryssland (hans hjärta fördes till Frankrike när han dog) så tala om att bokstavligen dansa på någons grav. Och jag vet nu att romarna inte gav sina barn siffernamn efter ordningen de föddes.

Igår skulle vi få regn och det började med 90 % luftfuktighet sent på tisdagskvällen. Och se’n blev det inte mer. Naturen och vi behöver regn! Det är torrt och dammigt, landskapet ser skendött ut. Det är dags nu! Två-tre skurar så vi får vår ”andra vår” som jag kallar det. Det är när naturen vaknar och ön exploderar i grönt. Det är fint, det!

Nu ska jag nog sluta innan det här inlägget bara blir alldeles förfärligt tomt och galet babbel. Ha en skön helg!

Stadspromenad i Ierapetra och vandringar på sydöstra Kreta!
Vandringssäsong september-juni, stadspromenad året om.
Kontakta mig för frågor och bokning. Ange vid bokning att du läser bloggen för 15 % rabatt (gäller inte enstaka vandring)!
Mer information på inspirewiz.com.
Välkommen!

3 tankar på “Temat slut, vardag igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s