Viktigt meddelande till vissa och några småsaker

Du som är i Grekland just nu kanske ser ökad aktivitet på gator, torg och tavernor i form av ”reklam”. Det är inte reklam utan kandidater till borgmästare och kommunval som är ute och visar upp sig och delar ut information. Det är kommun- och regionsval på söndag.
Du har kanske uppmärksammat att momsen är sänkt på mat mm från 24 % till 13 %? Du gnuggar förtjust händerna och tänker att nu blir det ännu billigare i Grekland! Glöm det. De flesta tavernaägare o likn höjde inte priserna när momsen höjdes till 24 %. Under stödlånsåren har andra avgifter och skatter tillkommit så vi kan väl bara gratulera dem till att de nu kan få lite mer pengar över? Åt, drick och var glad – du är på semester!

Jag är en ordningssam, ordentlig människa som ser till att få saker gjorda. Och jag är en uppskjutare av rang som understundom väljer bekvämlighet och njutning framför aktivitet. Följdaktligen finns det då och då småsaker som väntar på att bli fixade. Då får man ta sig i örat och sätta press. En deadline krävs och den infaller idag. Det betyder att jag haft ungefär en vecka då en massa saker försvunnit från ”att göra”-listan och det är lika gott och skönt varje gång. Nu kan jag åka och njuta av Rom utan att någon surdeg väntar när jag kommer hem igen.

Men livet går sällan på räls, eller hur? Så mina fixardagar stördes givetvis av oväntade saker. Bromslampan på bilen började lysa, jag såg stora delar av reskassan försvinna så det var med bävan Panda och jag tog oss upp till verksta’n/garaget. Reparatören skakade på huvudet och smällde med tungan. Absolut körförbud! Men då trädde fenomenet ”flyt” in på scenen så några timmars byte av bromscylinder tog inte ens en timme. Och priset blev urbra pga ”trogen kund”!
Tillbaka i sta’n steg jag in i hemmet till ackompanjemang av ilsket ringande telefon (alltså så’n där fast, vanlig telefon). Såg i display:n att det var familjen i Sverige som ringde och jag kunde inte svara! Inte en enda knapp fungerade på telefonen! Tala om stressfull situation!! Det slutade ringa, jag försökte ringa upp men det kvittade vad jag gjorde – alla knappar var döda. Och nej, jag hade inte kommit åt något knapplås el likn. Igår köpte jag ny telefon.

I veckan var mina fötter på fotvård och idag har håret fått sin beskärda del. Så ny och snygg både uppe och nere – kan bara resultera i mängder av ”Ciao bella”, eller hur? Nu ska jag gå och packa. I eftermiddag kör vi upp till Iraklio och stannar på hotell Sofia. Mitt flyg går 6:30 imorgon bitti och då checkar jag ut från den digitala sfären. Under dagarna i den eviga staden blir det givetvis inget bloggande. Därefter kommer 1-2 blogginlägg att handla om Rom.
Så nu till viktigt meddelande till vissa: du som följer bloggen via länkar i facebook-grupper om Grekland och Kreta kommer att få vänta länge på nya inlägg eftersom Rom inte ligger i Grekland. Vill du inte missa något så prenumerera på bloggen!

Ha det gott – det ska jag!

Vandra med mig på Kreta!
Koppla av, njut av naturen och landskapet samt upplev mina gömda pärlor.
Vandringssäsong september-juni, året om stadspromenad.
Kontakta mig för frågor och bokning. Berätta vid bokning att du läser bloggen så får du 15 % rabatt (gäller inte enstaka vandring)!
Mer information på inspirewiz.com.
Välkommen!

4 tankar på “Viktigt meddelande till vissa och några småsaker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s