Premiär, karlar på rummet och nä

Att skriva blogginlägg mer sällan gör att det hinner hända lite saker. Bra på ett sätt, men det måste få plats och tyvärr vara lite mer kortfattat. Nu kör vi!

Premiär

Idag har jag varit på vandring med två kunder från Tyskland och en av dem är min premiär! Jag har aldrig vandrat med ett barn, men det gick bra med 11-åringen. Hon var nöjd och glad och troligen den av oss som var i bäst kondition eller vad sägs som ridning och friidrott?

De här dagsvandrarna fick jag via informationsblad på ett hotell. När jag träffade mamman i måndags kväll berättade hon att hon vandrat på Teneriffa och det var såååå bra! När vi vandrat klart idag i perfekt väder med getter och rovfåglar och vyer och växter (gud, vad jag är bra på att planera och organisera!) fikade vi på kafenion i liten by. Hon tyckte att vandringen varit så bra och behaglig, inte alls som på Teneriffa. Och det kom fram att vandringsledaren där haft visselpipa, alla skulle gå exakt i hans spår, takten var uppskruvad, han pratade hela tiden osv (hoppas ingen tror att jag är så’n…). Hon hade avbeställt en vandring.

Jag börjar bli riktigt kompis med en del taxichaffisar. De tittar på mig och säger ”You want receipt.”. När jag vill förklara var de ska stanna säger de ”I know!”. De hjälper mig lite med grekiskan och vi pratar mycket rent allmänt. Idag pratade vi bland annat om de vissnande olivträden. De visade sig att taxichaffisen inte tänkt på det tidigare, men nu uppmärksammade det och blev förvånad och lite chockad.
Och jag har idag genomfört mitt första telefonsamtal med taxi helt på grekiska utan ett enda engelskt ord, jag förstod vad de sa i andra änden och taxin kom som avtalat. High five för mig!

Härlig dag så jag fattar inte riktigt varför jag känner mig helt slut. Kanske vädret, det känns som lite omslag är på gång och vi kan bara hoppas att det blir regn.

Karlar på rummet

OTE (grekiska telia) har ringt mig några gånger om att skicka tekniker för att byta router. Alla ska tydligen ha IP-telefoni om 1-2 år. Jag bryr mig inte så mycket och i måndags skulle teknikern komma. Han kom så klart inte. På tisdagmorgonen ringde en glad jäkel. Han hade lite svårt att hitta mig för här har vi inga namn på dörrarna. Det blir liksom lite roligare på det sättet och lite mer äventyrligt. Eller vad det nu kan bero på. Han visade sig vara en ung typ som höll på att falla samman i akut andnöd efter två trappor och han var inte ens tjock. Han bytte några kablar. Vi hade en trevlig stund då vi pratade om Sverige (han kände en grek som jobbar som läkare i Stockholm), IP-telefoni med mera.

Nu har temperaturen sjunkit, framför allt på morgonen. Så om jag ska duscha då krävs att varmvattenberedaren sätts igång. Jag har försökt några gånger, men jordfelsbrytaren slog till så all el i lägenheten dog. Jag bad min språklärare skriva ett meddelande som jag kunde ge min hyresvärd. Min grekiska och hyresvärdens engelska är ungefär lika dåliga och knapphändiga, vi klarar i vilket fall som helst inte ord som varmvattenberedare och jordfelsbrytare. Jag la lappen i hans brevlåda i måndags och vips så var han här.

En sak måste jag kanske förklara! Jag bor i lägenhet, vi har varsin vattentank på taket där vattnet värms upp av solpanel. När det inte finns tillräckligt med solsken kan man slå på varmvattenberedaren. Den sitter uppe på taket bredvid vattentanken.

Jag måste säga att jag har en väldigt bra hyresvärd. Snabb och bryr sig verkligen. Fast när han försökte sno det åt att det är inga problem eftersom det fortfarande är sommar och vattnet är varmt på eftermiddagen blev jag lite sur. Jag vill gärna duscha på morgonen, sommaren är bakom oss och det blir faktiskt bara kyliagre och kyligare. Han förklarade att tisdag skulle han till Iraklio, men på onsdag skulle han komma med elektriker. Ok, inga problem.

På onsdagen ramlade det in fyra (4) karlar – min hyresvärd och tre elektriker (eller vad de nu var). Jag blev lite konfunderad när alla fyra stod och glodde på mitt lilla elskåp, slog till varmvattenberederaren och jordfelsbrytaren löste ut. Behövde de vara fyra (4) stycken för det? Imponerande. De försvann ut och upp på taket.
Efter en stund kom hyresvärden tillbaka med bekymmersam min. Det fanns ett läckage från min vattentank som stör el:en på varmvattenberedaren. Han måste ringa en annan kille. Det visar sig att hyresvärden och killen missförstår varandra så killen kör till en annan by först och kommer om en timme eller så……ibland blir jag väldigt trött och bara ler. De ska inte göra något jobb i min lägenhet så jag behöver egentligen inte bry mig, men de vill så klart kolla att allt fungerar när de är klara. Jag påminde hyresvärden om att han har nyckel och att det är ok att han går in så jag behövde kanske inte sitta och vänta? OK, ok, säger han.

En och en halv timme senare kom han tillbaka och nu såg han riktigt deprimerad ut. Vattentanken är kaputt, slut, finished. Han måste beställa en ny från Aten och det är helgdag på fredag och …….ja, ja, ja, tycker jag, det ordnar sig.

Jag ska hålla mig hemma i nästa vecka. Det här springet är ju som paradiset för en medelålders singel.  Vem vet när den rätte karlen stiger över tröskeln!?

Imorgon är det ochi-dagen, jag skrev om bakgrund med mera ifjol så det kan du läsa här. Givetvis ska jag upp på sta’n och se paraden, men det mysigaste är efteråt. Alla är lediga så det är folk som promenerar, caféer är fulla. Sta’n lever verkligen upp. Tänkte ta med mig lite bokskrivjobb och parkera mig på ett café. Det borde väl kunna ge en hel del inspiration och skrivlust?

Ha en skön helg!

dsc02222Vandra på Kreta!
Vi njuter av vackert landskap, enastående vyer, tystnad och lugn.
Med vandringsledare kan du koppla av, njuta samt uppleva mina gömda pärlor.

Mer information på hemsidan  http://inspirewiz.com
Välkommen! 

PS. Berätta att du läser bloggen när du bokar så får du 15 % rabatt!

9 tankar på “Premiär, karlar på rummet och nä

 1. juliann66

  Se där, det går framåt! Både med taxi och karlar 🙂
  Hoppas du får vattenberedaren inkopplad så fort det bara går, vilket kanske är en vecka eller så… 😉
  Undrar hur många karlar det kommer då?!
  Ha det gott och må inspirationen flöda!

  Gillad av 1 person

  Svara
 2. Lena i Wales

  Bra gjort med grekiskan! Kan inte var alltför lätt, annat alfabet och inte besläktat alla med germanska språken. Du ska verkligen känna dej stolt!
  Roligt att din verksamhet går bra och fint när man ser att en affärside funkar, bl a med flygblad på hotell.
  Kul att läsa om lite vardagsgrejer också.
  Tack!
  Ha en fin söndag!

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Den är svär, den där grekiskan. Det är verkligen ”rena grekiskan”.
   Lite fler kunder skulle inte skada, men det är väl så när man ser att det börjar snurra, då kommer otåligheten fram…..
   Ha en bra vecka!

   Gilla

   Svara
 3. Pingback: Fira, oväder, köa…lite av varje! | ia mitt i livet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s