Snabbt och sent

Uppe med tuppen och ut på ”arbetsvandring” igen! Den här blev dock inte godkänd för vandringsvecka, passar helt enkelt inte in. Får ligga på det allmänna lagret som faktiskt är ganska stort. Jag har ett bra urval för de vandringssugna.

Började roligt med att busschauffören kom i egen bil och hämtade mig vid busstationen för ”det tar så lång tid att köra in om sta’n” (vi har mycket enkelriktat). Ska vi slå vad om att han försovit sig? I utkanten av sta’n stannade han för att köpa nå’t att äta, det fanns det tid till. En förfärlig hosta hade han, ett tag undrade jag om det kanske var bättre att nå’n av oss passagerare tog över och körde. Hela tiden satt han med en otänd cigarett i munnen. Märklig figur! Men han kom ihåg att köra till alla byar och hämta skolbarnen och andra som behövde åka till sta’n. Fast han glömde att jag skulle av så då var vi några stycken som tjoade.

Frukost vid kyrka medan solen började ta sig över bergen. Mmm, bästa frukosten! Lite upp, lite plant och ganska mycket ner. Tyst och stilla, bara några herdar som var ute och körde. Jag vet inte om de letade efter sina getter för jag hörde inte en enda getklocka idag. Kanske de schappat eller gått i strejk.

Testade en liten utvikning, men det tillförde inget mer än att jag fick variation och blev lite förvirrad en stund. Landskapet får mer liv och spännande dimensioner när man börjar vandra så tidigt eftersom det är skuggor här och där. Tråkigt nog har det inte regnat mer i bergen se’n i tisdags. Marken var alldeles torr, men det börjar spira så smått på sina håll. Ge det ett par veckor till och några regn. Vädret är annars verkligen perfekt för vandring.

Vi har ganska stark blåst och jag vet inte om det var den som satte fart på mig, men det gick ovanligt fort idag. Jag brukar ju inte titta på klockan, men eftersom jag mätte tid så upptäckte jag att jag skulle hinna med en ganska tidig buss. Men bussen kom inte. Och kom inte. Busshållplatser mitt ute i ingenting vid en trafikerad väg är inte den roligaste miljön. Till slut dök den upp 1 timme försenad när jag just börjat ställa in mig på att jag skulle bli tvungen att vänta ytterligare drygt en timme. Slutet gott, allting gott! Hemma, en balja gott kaffe och några smarriga smörgåsar – inte helt fel.

Nu sänker sig helgfriden sakta över spiti Ia. Det riktiga lugnet och friden intar sta’n på söndag. Ha en trevlig och skön helg!

Vandra på Kreta!
Vi njuter av vackert landskap, enastående vyer, tystnad och lugn.
Med mig som vandringsledare kan du koppla av och släppa loss tankarna samt uppleva mina gömda pärlor.

Mer information på hemsidan http://inspirewiz.com
Välkommen! 

PS. Berätta att du läser bloggen när du bokar, det ger dig 15 % rabatt!

2 tankar på “Snabbt och sent

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s