Jag har fått en Award!

liebsterEller ja, inte jag utan bloggen. Fast det är ju jag. Liksom. The Liebster Award fungerar lite som ett ”kedjebrev” mellan bloggare. Det sägs att det från början var ett sätt att uppmärksamma nya bloggare och hälsa dem välkomna till bloggvärlden. Jag tolkar det lite som en möjlighet att uppmärksamma bloggar som kanske inte är så stora (räknas i antal följare eller besökare) och/eller kända.
Jag har fått min Award, tack för den, från bloggen Bara brittiskt som jag upptäckte ganska nyligen genom att Charlotta hittade min blogg! Så går det till bland oss bloggare. Den känns väldigt intressant eftersom där finns många bra tips, men också med anledning av Brexit. Ska bli kul att följa hur det upplevs ”inifrån”.

Man får 11 frågor som har till syfte att läsare ska lära känna personen bakom bloggen lite mer. Sedan ska man skriva ihop 11 egna frågor att skicka vidare. Nu ska jag försöka besvara Charlottas 11 frågor!

1 I vilken miljö är du som mest harmonisk?
Om jag mår bra och är i balans så har miljön ingen större betydelse. Som vandrare borde jag väl svara naturen, men jag kan vara lika harmonisk någon annanstans. Däremot kan sällskapet ha stor betydelse…

2 Har barndomen bidragit något till det?
I så fall att jag fått ett inre lugn vilket är lite märkligt eftersom jag hade stora problem med stamning som barn. Fast då kanske jag mognade mer inåt istället.

3 Har du förverkligat en dröm?
Japp, det är därför jag är där jag är och gör det jag gör. Jag hade en dröm i min ungdom som inte förverkligades av olika skäl och det ska inte upprepas.

4 Om du fick öppna en järnvägslinje du skulla använda ofta, mellan vilka städer skulle den gå?
Oj, den här var svår. Jo, det måste bli Genève – Rom. Genève med floden, sjön, bergen, dvs luftigt. Kompakta Rom som ständigt ändrar karaktär och ändå är en och samma. Båda fulla av spännande historia från olika perioder. Och härliga människor, vackra byggnader och parker. Och god mat!

5 Vad (om något) har du försakat för att kunna resa eller bo utomlands?
Jag vet inte om jag ser det så. Visst måste man välja bort saker, men man får andra istället. En del är rent praktiska och enkla att göra något åt, ett exempel: när vi bodde 2 år i Schweiz var jag tjänstledig och missade pensionspoäng, men det kompenserade vi genom inbetalning till privat pensionsförsäkring. Visst försakar man en del kontakt med vänner och bekanta, men man får också nya. Jag ser det nog mer som två kolumner: en + och en -. Och de jämnar ut varandra.

6 Har du sett någon film och gillat miljön så mycket att du rest dit?
Inte än, men jag vill gärna till de gamla delarna av Oxford efter att ha sett olika filmer och tv-serier. Jag har sett några filmer inspelade i bergen i Montana – dit skulle jag kunna tänka mig att resa. Och att få stå på en savann i Afrika – det är så himla vackert på film. Och på foton också för den delen.

7 Vad är det första du skulle rekommendera mig att se på platsen där du bor?
Intressanta landmärken, byggnader osv kan du läsa dig till i guider o likn. Så det får bli mer personligt:
Här på Kreta skulle jag sätta på dig bra skor och en ryggsäck och ta dig upp i bergen till en vidunderlig utsikt över den här vackra ön. En del vill bara vandra raviner – tänk, vad de missar!
I Skåne skulle jag ta dig till mellanskåne som är väldigt fint. Har vi tur ligger det dimmslöjor på Finjasjön, det är vackert och magiskt. De flesta fastnar vid kusterna i fiskelägena, men Skåne är så mycket mer.

8 Vilken plats skulle du aldrig återvända till?
Aldrig är ett hårt ord, men jag känner ingen längtan eller behov av att återvända till London. Ja, jag vet, man ”ska” tycka om London. Tyvärr så grep den inte mig. Kanske filmer och tv fungerat tvärtom här (se fråga 6) så det blivit lite uttjatade miljöer. Jag vet inte, det bara är så.

9 Var äter jag det godaste du någonsin ätit utanför familjens kök?
Kötträtter på Red Ox i Genève. De har en otrolig kvalitet på sina råvaror, gott vin, bra och vänlig service. Avslappnad stämning, men ändå ”äta ute”-känsla.  Deras råbiff! Nu börjar det nästan droppa på tangentbordet….

10 Har du någon favoritförfattare i genren reselitteratur?
Jag är lite dålig på att läsa rena reseböcker, de får gärna vara skönlitterära, historiska eller memoarer/biografier. Ett exempel är Knut Ståhlbergs böcker om Paris. Jag läste en annan bok om Paris av en svensk som bott där ett tag (och som jag tyvärr glömt namnet på). Det är i så’na böcker som jag hittar de lite udda tipsen, ”insidertips” kan man väl kalla dom.

11 Vad rekommenderar du i Storbritannien eller skulle du vilja se om du inte varit där än?
Jag har varit nere i West Sussex vilket var väldigt grönt och fint. Åkte runt lite med systerdottern som jobbade som au pair. Vi förundrades över det fina landskapet som vi senare upptäckte utsågs till South Downs Nationalpark samma år (2009)!
Gamla Oxford har jag nämnt. Jag vill vandra i Cotswolds och är nyfiken på norra England.

Då ska jag skicka vidare Liebster Award till (minst) 5 bloggar och de jag valt är:

Matlust – en blogg om mat och mycket annat eller som Ann själv säger ”allt mellan himmel och jord”. Funderingar kring vardagen och händelser nära och långt borta. Och egentligen alldeles för mycket god mat!

Campingessen drar söderut – en rolig och lite annorlunda reseblogg! Det är många pensionärer som bor utomlands, ofta delar de året mellan Sverige och det land de bor i. Man kan lägga upp det på olika sätt och här är ett som vi kanske inte tänker på i första taget!

Anitas Kreta – en blogg skriven av svenska Anita som bott här i många år med sin grekiska man och deras barn. Kreta är en stor ö, hon bor borta i Chania-trakten på västra delen och jag här i sydöstra. Läs båda bloggarna så har du täckning för hela ön!

S/Y Lady Annilas resor och äventyr på de sju haven – Ann-Sofie och hennes man har under några år seglat runt i världen. Nu är båten till salu och ett nytt kapitel ska börja – i Portugal! Spännande!

Lena i Wales – en blogg som kom till mig i förra veckan och som verkar full av läsvärdhet. Wales är en del som jag vet mycket lite om, men det jag sett har kittlat min nyfikenhet. Ska bli roligt att följa!

De frågor ni får från mig och som jag hoppas ni har lust och tid att besvara är

 1. Varför bor du där du bor nu (alltså hur hamnade du där)?
 2. Om du var tvungen att flytta, var skulle du vilja bo?
 3. Nämn en sak som du tar med överallt, som du inte kan vara utan, och varför.
 4. Nämn en sak som du skulle kunna mista nu utan saknad och varför.
 5. Du får ett litet flygplan till ditt förfogande och får besöka 5 sevärdheter – vilka skulle du besöka?
 6. Vill du se film hemma eller på bio? Varför?
 7. Vad är det absolut godaste du vet?
 8. Vilken bok läser du just nu? Är den bra?
 9. Vad skulle vara den perfekta presenten?
 10. Du är på en öde ö och får ta dit 3 personer (inte nära och kära). Vilka väljer du och varför?
 11. Du får oinskränkt makt över världen – vad är det första du skulle ta tag i och varför?

Spännande det här! Vässa pennorna! Eller rättare sagt värm upp fingrarna och låt dom dansa över tangenbordet!

Vandra på Kreta!
Vi njuter av vackert landskap, enastående vyer, tystnad och lugn.
Med mig som vandringsledare kan du koppla av och släppa loss tankarna samt uppleva mina gömda pärlor.

Mer information på hemsidan http://inspirewiz.com
Välkommen! 

PS. Berätta att du läser bloggen när du bokar, det ger dig 15 % rabatt!

3 tankar på “Jag har fått en Award!

 1. Pingback: Halvfart, avklipp, nedskärning och lite annat | ia mitt i livet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s