Djurens vänner

Idag har det blivit ett blogginlägg i företagsbloggen så jag tänker ta lite hjälp till denna bloggen. Jag har inte skrivit mycket om djur och djurhållning här på Kreta även om det engagerar många. En av anledningarna är att jag tycker att det är ett av de områden som är så känslostyrda att det ibland är svårt att diskutera. Rent allmänt lämnar en del hundhållning här nere mycket övrigt att önska även om mycket förbättrats sedan jag kom till Grekland första gången. Det finns eldsjälar och de ska få utrymme i detta inlägget. Får jag presentera Takis Shelter och Walk with donkeys sanctuary!

Takis Shelter

Takis Shelter drivs av en kille som har ett landområde utanför Ierapetra där han tar hand om lösdrivande hundar som är skadade på ett eller annat sätt. Han menar att detta inte är ett problem som finns bara i Grekland, men att myndigheterna här ska ta ett större ansvar. Det finns regelverk att följa och även uttalanden från EU som gäller hela unionen. Takis började ta hand om skadade hundar för 4 år sedan, har plöjt ner alla sina egna pengar i verksamheten och får det nu att gå runt med hjälp av donationer (inga bidrag från myndigheterna). De hundar som går att placera ut i familjer blir det. Det är möjligt att besöka Takis Shelter.

Mer information
Takis Shelter på facebook
Det finns ett antal videos på youtube.

Walk with donkeys sanctuary

Alistair and Suzanne flyttade till Kreta 2004, tog hand om sin första åsna 2005 och startade Walk with donkeys sanctuary 2006. Anläggningen ligger nära byn Anatoli, nordväst om Ierapetra. De tar hand om gamla, oönskade eller misskötta åsnor, men även hästar och ponnyer. Ett och annat mindre djur har också hittat hit. De klarar verksamheten med donationer (inga bidrag från myndigheterna). Man kan besöka dem (ring först!) och få gå med på promenad med åsnor och andra aktiviteter. De tar också emot volontärer. Inga åsnor placeras ut eller är bundna utan man låter dom ha ett lugnt, skönt och fritt liv.

Mer information
Hemsida för Walk with donkeys
Walk with donkeys på facebook
Det finns videos på youtube och på deras hemsida (bl a en med busiga, glada åsnor), jag valde denna eftersom vi här får träffa Alistair och Suzanne:

Vill du hjälpa de här eldsjälarna eller besöka dom så finns information om hur du går tillväga på deras hemsidor och facebook.

Ha en fin kväll!

DSC01668Vandra på Kreta!
Vi njuter av vackert landskap, enastående vyer, tystnad och lugn.
Med mig som vandringsledare kan du koppla av och släppa loss tankarna samt uppleva mina gömda pärlor.
Mer information på hemsidan http://inspirewiz.com
Välkommen! 

PS. Berätta att du läser bloggen när du bokar, det ger dig 15 % rabatt!

4 tankar på “Djurens vänner

 1. Marias Memoarer

  Så härligt! Jag skulle väldigt gärna jobba med skadade/övergivna/hotade djur på något sätt, iaf under en period 🙂 Det närmaste jag kommit hittills var den senaste veckan som jag frivilligt tagit hand om två vildkattungar i väntan på ett permanent hem, fick säga farväl till dem igår, precis när den ena börjat skapa förtroende för mig..<3

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Ger man sig in i att ta hand om djur får man nog räkna med att antingen lära sig att ibland säga nej eller vara beredd på att det kan bli hur stort som helst. Därför tror jag att det behövs eldsjälar, de som är beredda att låta djuren ta över deras liv. Vi andra kan stötta på flera olika sätt, underlätta för dom. Då drar vi vårt strå till stacken.
   Och se’n är där den där biten som du skriver om – att skiljas. Jag undrar hur man klarar av det när man räddat ett liv, sett det komma tillbaka och frodas. För att säga adjö och gå vidare till nästa. Det skulle jag ha svårt för….

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s