Bakom kulissen

Idag har jag varit ute på arbetsvandring. Med det menar jag en vandring som inte främst är en vandring för att koppla av, släppa loss tankarna, njuta av naturen och allt det andra. Man kan säga att det är en form av inventering. Dagens vandring planerar jag att använda i vandringsveckan och ha i utbudet för dagsvandrare.

Jag har inte vandrat denna vandringen så många gånger, framför allt inte på detta hållet. Tanken är att ta med den för att få ännu större variation på vandringsveckan. Den går i lite annorlunda terräng och genom pinjeskog. Och är lite kortare vilket gör att den kan vara perfekt som avslut på vandringsveckan. Efter några dagars vandring kan folks ben vara lite trötta samt huvudet mätt på berg och storslagna vyer.

Det hade regnat uppe i bergen i natt! I byarna var det till och med vattenpölar på asfalten, ute i naturen hade jorden girigt sugt i sig vätskan. Lite kyligt, önskade nästan att jag haft en långärmad t-shirt i början av vandringen. Lite blåsigt, men eftersom regnvattnet bundit damm och grus så störde inte vinden.

dsc02140

Det enda som blommar för tillfället. Har en stor lök där de antagligen lagrar vatten så därför de klarar sig.

Under en arbetsvandring ser jag mig omkring lite annorlunda. Var är det svårt att gå? Var passar det att fika? Var kan man stanna och få en fin utsikt? Givetvis kan det bli helt andra stopp beroende på önskemål från medvandrare, men det måste finnas en plan i botten, en förberedelse.
Ett halvt öga på klockan som jag inte tittar på under en vanlig vandring. Hur lång tid tog det från a till b och sedan till c? Försöker föreställa mig och lägga på minnet vilka partier som medvandrare kan uppfatta som svåra eller lite krångliga. Där måste jag sakta ner farten, ge lite tips om hur man går bäst och säkrast. Stigen går längs en sluttning  – kan det uppfattas som obehagligt? Memorerar olika alternativ där det finns så jag kan välja rätt utifrån medvandrarnas förmåga och önskemål. Testade en avstickare upp till ett kapell, men förkastade den. För brant, kapellet låst, ingen vidare utsikt – alltså inte värt besväret.

Så närmade jag mig slutet. Ska vi kanske ta en runda in om en liten fin by och ta en kaffe? Som avslutande sträcka finns olika alternativ. Testade ett nytt, men det fungerade inte för jag blev så attans utskälld av 5-6 hundar så jag hörde inte vad jag tänkte. Två alternativ kvar som fungerar. Vänta, jag såg en annan ny möjlighet på satellitkartan! Men nej, det visade sig vara en flodfåra och inte en väg.

Det blev en ganska kort vandring, det kändes inte riktigt bra. När jag satt och väntade på bussen satte jag in vandringen i sitt sammanhang i vandringsveckan och då blev det tydligt att den kan fungera jättebra. Då blir de 5 vandingsdagarna berg – slätt – ledig dag – berg – skog där vandring nr 2 är längst och nr 3 jobbigast. Omväxlande för både kropp och själ. Strålande!

Nästa vecka blir det också arbetsvandring då två vandringar ska bli en. Har testat en gång och tyckte det var lyckat. Nu gäller det att ta tid, fundera över pauser, var är det jobbigast….. Roligt, skapande och kreativt!

Snart går jag in i helgläge. Hemsidan ska uppdateras under förmiddagen imorgon, se’n är det vin/öl-och-meze-träff uppe vid marknaden. Söndag är, som vanligt, vikt åt frid och ro.
Ha en skön helg!

(laddat upp några foto på min flickr-sida!)

Vandra på Kreta!
Vi njuter av vackert landskap, enastående vyer, tystnad och lugn.
Med mig som vandringsledare kan du koppla av och släppa loss tankarna samt uppleva mina gömda pärlor.

Mer information på hemsidan http://inspirewiz.com
Välkommen! 

PS. Berätta att du läser bloggen när du bokar, det ger dig 15 % rabatt!

7 tankar på “Bakom kulissen

 1. Marie Alth'en Moland

  Hej Ia. Undrar va dom växterna heter som du har på kortet. När vi körde bil mellan Sitia och Vai i bergen första veckan i September växte det alldeles fullt utav dom här lökväxterna. Kram Marie

  Gillad av 2 personer

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Minnas och kunna växtnamn är inte min starka sida så jag har fått ta lite hjälp. Den lär heta sjölök och små, skira lökar kan användas i matlagning. Kan tyckas konstigt att den heter sjölök när den växer överallt, bl a i bergen, men det beror antagligen på att den klarar att växa där det är torrt.

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s