Flygande och trög veckostart

Pratade i helgen med vännen från Österrike som också bor här nere. Vi kom överens om att det är för varmt för att uträtta så mycket. Hon konstaterade att fram till cirka halv tio fungerar det bra, se’n går rullgardinen ner. Jag funderade under helgen och kom fram till att det kanske är nå’t att prova. Upp tidigt, använd förmiddagen, kanske jag t o m lär mig siesta på eftermiddagen. Kompletterat med lite lägre krav från mig på mig kan det också bli lite semestertid.

Klockan ringde halv sju i morse, men det var helt onödigt. Min nya tillvaro fick en ganska dålig start i form av en sömnlös natt. Jag önskar att jag kunde säga att jag festat hela natten eller nå’t annat kul. Så var det alltså inte och inga knep fungerade. Det var bara att byta ryggläge mot upprättstående.

Och det fungerade riktigt bra att både tänka och uträtta något innan värmen samlats. Jag fick undan det jag ville ha undan och lite till. Det hjälpte och hjälper att vi har kraftiga vindbyar. Jag flyttade in torkställningen och öppnade tvärdrag. Tavlorna står rakt ut från väggarna och tvätten torkar i samma ögonblick som jag hänger upp den. Ingen fläkt igång idag, vilken njutning!

Nu sent på eftermiddagen börjar dock tröttheten hälsa på. Jag hoppas somna ikväll och sova som ett barn. Nästa blogginlägg blir förhoppningsvis lite mer intressant och givande. Tills dess får du två glimtar från min söndag:

För övrigt

Farage är nästa att avgå i Storbritannien. Det verkar inte som om någon vill vara med och leka så här efteråt.

Ha en bra kväll!

SOLSTING PÅ KRETA!
Boka höstens vandringsvecka senast den 15 juli
och du får 15 % rabatt!

Mer information på hemsidan http://inspirewiz.com
Välkommen att vandra och Καλώς ορίσατε till Kreta!

6 tankar på “Flygande och trög veckostart

 1. Ingalill Franzén Polikarpidou

  😀 😀 😀
  Det värsta är att jag sover som skönast på förmiddagen + golvfläkt och öppet fönster! 🙂 Sedan får jag skylla mig själv att jag måste göra mina sysslor i värsta svettiga hettan. Därför älskar jag o min gubbe att åka o bada på kvällskvisten, sisådär vid 18-tiden, vid vår lilla sjö Vouliagmeni. Jag måste få berätta om en underbar vildhund som håller till där, hen verkar leva ett underbart liv. Häromdagen kom den susande strax förbi oss på stranden, gick rakt ner i plurret och satte sig där och njöt! 😀 Efter ett tag gick den upp och sprang bort till skuggan vid en taverna, jag trodde nästan att den skulle gå upp och duscha vid den dusch vi brukar använda där på stranden! 🙂 Ikväll gjorde den likadant, satte sig en stund i sjön och sedan grävde den en liten grop bland strandgruset, lade sig i den och rullade runt i gropen i solen. Den var lycklig! 🙂 ❤

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Jag har tänjt på mina morgnar och sovit längre eftersom det är så gott när det är svalt. Men tyvärr kan jag inte både sova och få nå’t gjort samtidigt, det hade ju varit optimalt!
   Härlig jycke!!

   Gilla

   Svara
 2. Birgitta i Umeå

  Vi som pensionärer har speciella vanor, både i Grekland och hemma. Jag stiger upp kl 4 på morgonen, dagens bästa tid.
  min man går upp vid 5, men behöver ett mycket större sömnbehov än jag. Han tar siesta vid 1-2.. Jag tar ingen siesta, då har jag svårt att sova på natten.
  Jag behöver bara sova i 7 timmar, min man dubbelt upp. Vi går och lägger oss väldigt tidigt.
  MEN! Mornarna år så underbart ljuvliga, både sommar och vinter!
  OBS, som pensionärer använder vi inte väckerklocka, det gjorde vi när vi jobbade och började jobba före 6 på morgonen..

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Jag älskar soluppgångar, det är nästan den bästa stunden på en vandringsdag. Solnedgångar är övervärderade.
   Jag är som du så om jag sover på dagen kan jag inte somna på kvällen. Plus att jag blir alldeles förvirrad – har man sovit så är det ju en ny dag….men det är det ju inte.

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s