Min dag i flera dagar

Det lär ha varit ett rejält jordskalv i närheten i förmiddags, men då var jag inte här. Jag antar att det var signalen till alla att det är min födelsedag idag. Allvarligt talat så firar jag inte min födelsedag. Den senaste var 19-årsdagen, se’n la jag av. Inte pga åldersnoja utan för att jag aldrig tyckt om mina födelsedagar.

Det vore dock ganska nonchalant och arrogant att låta den bästa och finaste dagen bara passera. Jag menar, vad är större än att ha fått det underbara, tokiga, svåra, utmanande, intressanta livet? Så det här är min dag, bara min dag. Den uppmärksammar jag för mig själv fullkomligt egoistiskt och självupptaget.

Familjen vägrar ge upp så därifrån kommer gåvor. I år materialiserades det till hyrbil i 4 dagar med bensin, några klädesplagg och en fika. Man kan alltså säga att min dag blir i år 4 dagar! Inte illa!

Idag bar det iväg till min favoritstad Iraklion. Skulle ha sällskap, men ryggont satte stopp för det. Annan infart och väg pga att jag skulle leta upp Intersport, men det gick jättebra. Trafiken är stimmig, jag är väldigt glad för klistermärken både fram och bak på bilen som visar att det är hyrbil. Inbillar mig att grekerna då är beredda på vad som helst.

Så ner i centrum och det var lite trixigt. Trånga gator och bilmodellen jag fått är ny för mig, men vi klarade oss. Tände ljus i kyrka, se’n kaffe och crêpes. Satt och funderade över varför jag tycker så mycket om Iraklio. Om jag var yngre skulle jag kunna tänka mig att bo där en tid, nu tror jag inte att jag skulle klara 7 dagar i veckan i det tempot. Sta’n får mig att känna mig ung. Det låter jätteknäppt, men det var det som dök upp i huv’et. Ung. Pigg. Nyfiken. Vaken. Glad.

En massa andra funderingar dök upp i och med alla intryck, men de lägger jag i minnesbanken för att använda framledes.

Tog en sväng in på en utställning av en konstnär från Chania: Giorgis Kounalis. Se’n var det dags för något som jag inte gillar, nämligen shopping. Jag skulle kunna skriva mycket om det, men vi hoppar över det. Så himla trist, framför allt på egen hand. Jag känner med alla uttråkade karlar som står och hänger här och där.

Basaren fick besök så klart och där blev det också lunch. Inget strosande eller fotorunda utan nu skulle jag göra nå’t jag länge velat göra men inte kommit loss. Ikonutställningen på Historiska muséet! Hittade dit lätt som en plätt. Jag har ett otroligt lokalsinne även om jag inte kan väderstreck och annat tjafs. Men där inne tog det stopp! Jag hade fått papper över våningarna, men det var trappor och halvtrappor och salar och prången och hörn…plötsligen visste jag inte var jag var. Som tur är finns det ju små hjälpsamma människor som sitter på stolar lite varstans och en av dom tog lite hand om mig. Med ett stort leende i ansiktet så antagligen var jag dagens skämt. Men det är ju aldrig fel att göra en medmänniska glad!

Muséet har många intressanta utställningar och det var tur det för jag blev lite besviken på ikonerna. Jag hade inte läst på ordentligt så mina förväntningar var lite fel. Det blev ett väldigt bra, vackert och lärorikt besök i alla fall! Kan verkligen rekommenderas!

Hemåt igen, stopp i Selinari för att tända ljus så att jag hade en skyddande hand över mig under resten av färden. Nu ska jag knalla ner till en av stamtavernorna och beställa hummer till fredag. Det är nämligen en sak som jag gör på min dag om jag är på Kreta. Och det är jag ju!

VÅRYRA I BERGEN PÅ KRETA!
Boka höstens vandringsvecka senast den 30 juni och du får 15 % rabatt!
Vandra med vandringsledare som visar sina pärlor, upplev natur och landskap,
få kraft och energi, njut av oändliga vyer.

Mer information på hemsidan http://inspirewiz.com
Välkommen att vandra och Καλώς ορίσατε till Kreta!

10 tankar på “Min dag i flera dagar

  1. Jan-Erik

    Först att gratta! Grattis Ia! Du känner väl till den grekiska seden vid årsdagen? Det är du som får bjuda gästerna, inte de som bjuder dig!
    / Jannis

    Gillad av 1 person

    Svara
        1. iamittilivet Inläggets författare

          Har hyrbil så jag är nog ute på äventyr på lördag! Kommer fler lördagar, hoppas vi.
          Kände ni jordbävningen idag? Jag hade ingen aning, fick höra det när jag kom hem.
          Kram

          Gilla

          Svara
  2. juliann66

    Det är väl helt rätt att spendera sin egen dag precis som man själv vill!? Jag fyller ju år mitt i semestern (och sommarlovet, när man var barn) så det blev ju lite ”som helst” med min födelsedag och numera bryr jag mig inte så mycket. Fyller ju jämt i år och flyr fältet, firar med mannen på ”hemlig” ort, vilket alltså råkar sammanfalla med ett gig dagen efter.
    Helst hade jag bakat ihop denna dag med ”bröllopsresan som aldrig blev av” i Rom, men det lär vara så himskans varmt där då, så vi tar det senare.

    Ha det så himla bra, på ditt sätt!
    Kram och grattis igen!

    Gillad av 1 person

    Svara
  3. Jan-Erik

    Ia, jordbävningen kändes ordentligt i Koutsounari, när vi satt ute på altanen. Ylva blev lite skraj, men det är ju ingen idé, att slänga sig ut på marken, så jag kunde lugna ned henne. Angående ölen, obs. kommer du inte på lördag, kräver jag dubbel dos nästa lördag!
    Kali nichta / Jannis

    Gillad av 1 person

    Svara

Lämna en kommentar