Jobbig och fin vandringsdag

Frukost strax efter 7. Solen på väg upp över bergen. Låga, mörka moln förs fram över himlen av sydvästlig vind. Bergssluttningen bakom mig glöder när solljuset når dit. Fåglar kvittrar. Vattenporl från vattenfallet som bakgrundsljud. I övrigt tystnad. Ganska naturlig och självklar fråga dyker en upp: vad kan man mer önska sig?

Fuktigt och kvavt. Ser inte lovande ut, mörka moln över bergen. Dimma eller regn? Klarnar upp ute över havet så kanske, kanske. Vet att det blir tufft idag, lång sträcka med motlut.

Passerar olivlund, hör en porlande bäck. Bra, då har det regnat här uppe, det behövs. Några fler blommor har vaknat till liv, men våren är ännu avvaktande. Funderar över att oliverna inte är plockade i olivlunden. Hur mycket hänger där i rena pengar? Varför inte plocka dom? Kan vara en olivlund som någon ärvt som inte bor här. Eller någon som är sjuk. Synd att inte Grekland kan ta större andel på den internationella marknaden, läste nå’nstans att det beror på att man inte kan enas om gemensam klassificering som man gjort i t ex Italien och Spanien. Klart uppköpare vill veta vad de köper och kunna jämföra likvärdiga produkter.

Så dyker något annat upp i det befriade tankemaskineriet. Ibland kan jag få frågor som ”vad gör du om dagarna?”. Ja, vad gör vi människor om dagarna? Eller ”hur får du tiden att gå?” vilket jag tycker är en lite sorglig fråga. Är det det livet handlar om, att få tiden att gå? Den går nog tusan i alla fall, det är en av de konstanter vi kan lita på.

DSC01276

Oj, det börjar regna lite smått. Det har stänkt tidigare. Ska detta försvinna eller? Och som vanligt funderar jag för länge så när jag tar på jacka och drar regnskyddet över ryggsäcken är vi båda våta. Blir i alla fall inte genomblöta. Riktigt skönt med lite olika väder. Låter väl inte klokt, men sol och blå himmel kan man få nog av emellanåt. På så sätt är vintervädret faktiskt bättre än sommarvädret, mer variation.
Jaha, då är det dags att välja mellan pest och kolera. Glasögon fulla med vatten eller inga glasögon. Lika illa fast olika. Det blir glasögon av för det är till slut, och trots allt, det minst suddiga alternativet.

En paus då jag har fullt upp med att ta in allt som sker runt omkring mig. Himlen förändras hela tiden, solen försöker bryta igenom, små solkatter emellanåt som färgar delar av bergen gula medan resten är mörka. Det är ett fantastiskt vackert himlaspel som drar med sig landskapet. Huvudroll och biroll i ett skådespel. Eller ordet samverka gestaltat i bild. Vackert är det i vilket fall som helst.

Nästan uppe vid högsta punkten innan vandringen börjar gå neråt och jag går rakt in i dimma. Alldeles omsluten, ser bara några meter omkring mig. Som att ha en egen bubbla, en avskild mikrovärld. Dimma dämpar ljud så om det var tyst innan är det nu supertyst. Bara vinden som tar i. Hade varit skönt med vantar för det är råkallt.

DSC01285

 

Solen tittar fram när jag kommit halvvägs ner. Går in i ett kapell på vägen där jag inte varit på mycket länge. Tänder ljus. Det är fjärde kapellet idag så nu bör väl allt gå väl för alla i familjen. Utanför får jag en stormande härlig hälsning av två unga busar. När de inte gör sig till för mig busar de med varandra. En vit och en svart. Följer mig en bit på vägen, så långt så jag nästan blir orolig för att de adopterat mig.

 

 

Nere vid busshållplatsen i byn en halvtimme efter att bussen gått och nästa går om 1,5 timme. För lång väntetid, jag fortsätter hem till sta’n. Den sista timmen ren transport med vilja och hemlängtan som bränsle i den nästan tomma tanken.

Sällan jag vandrar så att jag nästan ramlar in genom dörren, men ibland blir det för mycket även för en van vandrare. Började vandra 6:30, kom hem 14:30. De fyra första timmarna var motlut. Inte en vandring som tas med i utbudet i firman och antagligen inte en vandring som jag gör igen. I så fall får det bli buss eller taxi från byn hem till sta’n.

Men ”baksmällan” är god! Duschad, avslappnad, mätt och nöjd är jag nära att somna i soffan vid 8-tiden på kvällen. Sov gott och länge, kroppen mår så bra idag och hjärnan känns nyvädrad. En lugn, skön dag då saker fallit på plats i hjärnkontoret. Och foton från gårdagens vandring är uppladdade på min flickr-sida!

Imorgon lite jobb och fix, sedan är det dags att hålla söndag i lugn och ro. Ha en skön helg!

Foton från vandringen är uppladdade på min flickr-sida!

PS. Sista chansen!! Röstningen pågår t o m 14 februari så klicka på bilden för att rösta:

travelmarket

 

6 tankar på “Jobbig och fin vandringsdag

 1. juliann66

  Jag har funderat på att uppfinna vindrutetorkare för glasögon, mer än en gång. En liten abrovinsch som är lätt att sätta på och ta av vid behov…

  Fina bilder som vanligt! Ha en en skön helg!
  Kramar!

  Gillad av 1 person

  Svara
 2. Monica Bauer-Nilsen

  Jeg blir rett og slett i god humør/ glad av å lese fra turene dine!! 😀. Har forøvrig et lite ønske: Hadde vært veldig fint om du kunne skrevet f.eks hvor du starter, og hvor du ender opp. Hadde vært gøy å kunne følge deg på kartet/ Google earth. Har kunnet gjøre det noen ganger, til stor glede og inspirasjon for ”days to come…”

  Gillad av 2 personer

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s