IT – Insulting Terror

wpid-ont-i-magen_1

 

Är jag trött och irriterad idag? Tacksam över att jag bor ensam och inte kan skada någon? Ger jag snart upp? Ja, vad tror du efter den här da’n! Läs och begrunda.

 

Cirka 3,5 tim sömn i natt. (nä, jag var inte ute och festade och hade kul utan kunde bara inte få ro att somna)

Började dagen med lektion i grekiska. (ja, ja, vi satt utomhus med varsin frapé vid stranden vid Libyska havet och solen sken från en klar himmel, men vad hjälper det en sömnig hjärna där grekiska blir rena kinesiskan)

Fick hjälp med att få in rätt språk på datorn så jag kan köra den utan små meddelanderutor på grekiska. (ja, ja, jag skulle givetvis kunna vara ambitiös och duktig genom att slå i lexikon, skulle väl bli klar nå’n gång hösten 2017)

Fortsatte hem, riggade upp datorerna bredvid varandra, började installera. Glor och väntar. Väntar och glor. Använder ständigt fel datormus till fel dator. (jag hatar touchpad eller vad fasiken det heter)

Satte igång synkning med DropBox som enligt datorn ska ta 3 tim. (ja, jag vet att jag kan använda datorn i alla fall, men då lär det ta minst 16 tim)

Medan datorn tuggade gick jag lös på plantorna på balkongen. Jag förstår varför ingen annan i huset har blommor på balkongen för oj, så skräpigt och smutsigt. (nä, jag städade inte eftersom det kommer mer regn och blåst, jag hatar ogjort arbete)

Kl nu 18:30, jag har inte fått någonting gjort idag och nu måste jag fixa middag! Plötsligen hade det varit skönt med en liten människa i köket, men det får gå lika bra med pulversoppa. (nä, jag gitter inte gå och handla NU)

Varför ska det behöva ta så’n tid? Alla andra maskiner bär man hem, pluggar i kontakten, trycker på en knapp och vips så suger de upp damm eller brygger gott kaffe eller vad de nu är ämnade för. Men inte datorer, inte. Känns lite stenåldern på nå’t sätt. (ja, jag vet att det blir bra och smidigt och snabbt och fiffigt och allt det där SEDAN, men det hjälper inte NU)

Jag känner mig fyrkantig i skallen, grannen mitt emot satte precis på förfärlig musik på hög volym, jag inser i en mörk och gastkramande stund att jag måste fortsätta med detta tidsödande och tradiga installerande och uppdaterande imorgon så just nu känner jag mig ungefär som jag ser ut.

flowervally_blogspot_com

Alla andra har givetvis haft en givande och inspirerande måndag. Fortsätt med det bara. Alla tänker ändå bara på sig, jag vill absolut inte tränga mig på. Så för all del, ha en skön kväll!

10 tankar på “IT – Insulting Terror

 1. Ingalill Franzén Polikarpidou

  Stackare då…såja, såja, allt kommer att bli bra! 🙂
  (De där grekiska små meddelandena på datorn känner jag också till…grrrrr. och till råga på allt grekiska fackuttryck! Inte något enkelt, som ”hej, hur mår du”. Eftersom datorn står i Grekland, så blir också ”grundspråket” grekiska, man kan tyvärr inte ändra på det).

  Hoppas du får sova gott inatt och att morgondagen blir betydligt bättre! Kram! 🙂

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Grrr….. gissa hur glad jag blev när nya datorn presenterade sökresultat på Google på grekiska!?! Den gamla datorn har ”stått” i Grekland i snart 2 år utan att få så’na idéer!!
   Kram

   Gillad av 2 personer

   Svara
   1. Ingalill Franzén Polikarpidou

    Kanske för att datorn är köpt i Grekland då? (om den är det).
    Hahaha (”skrattar hon rått”), så fort min grekisktalande dotter har varit här och hälsat på (både oss och datorn), så har Google alltid visat grekisk text. Det ”går över” ju mer man använder svenska eller engelska…
    Kramis och sov gott! 🙂

    Gillad av 1 person

    Svara
 2. juliann66

  Ojoj, jag förstår att du är arg och frustrerad. Något liknande har jag aldrig läst, skrivet av dig! 😀
  Tur att humorn är intakt i alla fall 😉
  Hoppas du får sova lugnt och vakna med nytt gott humör och kraft att ta ett nappatag med datorn igen. Är övertygad om att du hittar en smart lösning på problemen.
  Kram!

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Jodå, det finns några inlägg som är i denna stilen. Livet går ju upp och ner, men ofta blir ett inlägg inte negativt för det. Kanske för att man kan se det komiska eller ironiska i en del dalgångar…i alla fall efteråt…. 😉
   Kram

   Gillad av 1 person

   Svara
 3. birgittak2015

  Stackars dig! Ibland blir det en besvärlig dag, när man inte har kunnat sova. Du brukar alltid låta så glad och positiv i dina inlägg, så i morgon blir det säkert bättre. Jag tycker du verkar väldigt duktig vid handhavandet av datorer, men de kan verkligen trilskas ibland.

  Hälsningar
  Birgitta

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Det värsta fick jag hjälp med, men sedan tycker jag att installationer och uppdatering kan väl få ta 1 timme eller 2 men så är det ju inte. Och då blir jag otålig, irriterad och trötter. Nu är förhoppningsvis det mest kritiska över.

   Gilla

   Svara
 4. Carina Lindholm

  Låter som du kanske oxå lider av lite vårdepp. …. iaf känner jag igen mig på din känsla
  Hoppas du får en toppen dag imorgon
  Carina

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s