Shaken, not stirred

En kort hälsning! Om jag blåser bort så blir det en sista hälsning, det får vi hoppas inte händer för då blir det ju inga fler blogginlägg. Som jag sagt tidigare är vintervädret här rena berg- och dalbanan. Jag kan knappt fatta att jag i onsdags vandrade uppe i bergen i shorts och utan jacka. Visserligen inte sjungande och dansande som en Julie Andrews, men nöjd och glad. Och idag fick jag rädda några balkongplantor genom att ta i dom och på kuppen fick jag in jord, blad och annat skröfs så det känns nästan som en inneträdgård.

Det började igår morse med regnigt väder och vinden ökade och ökade för att sätta riktig fart mot kvällen. Idag har vi hittills varit uppe mellan hård vind och storm, 26 m/s som mest i vindbyarna. Jag var ute en liten, liten tur och tog några foton som verkligen inte visar vädret (klicka på foto om du vill förstora):

DSC01250

Högsta toppen i Tripti-bergen har fått mer snö i natt.

 

 

 

 

 

 

DSC01249

Det syns inte så tydligt, men nordanvinden pressar havet utåt så de vita gässen går liksom på fel håll.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det är inte bara i luften och på land det händer saker. I natt vaknade jag vid 1-tiden, antagligen vinden som väckte mig. Och se’n började sängen skaka. Det rör sig ju lite då och då, ibland bara så man anar det, oftast märks det inte alls. Sedan jag flyttade ner har jag upplevt 2 lite tydligare jordskalv och det i natt var nr 2. Såg på kartan att vi haft fler under natten och jag kände ett mindre i förmiddags. Det finns gott om sidor på nätet som visar jordskalv och jordbävningar, det irriterande är att de inte visar samma värden. Hur olika kan man mäta? Här ser ni i alla fall ”våra” skalv sedan midnatt (hämtat från Nationella observatoriet i Aten):

jordbävningar 6 febr

Röd prick är Ierapetra. Sydligaste skalvet är 19 km från sta’n och det nordligaste är 8 km från sta’n.

Det som är längst söderut i havet och det som är längst norrut var ungefär samtidigt, det skilde bara cirka en kvart. Kanske därför det kändes så tydligt, vad vet jag.

Mer regn skulle inte skada, den hårda vinden lämnar oss inte förrän på måndag. Jag såg inte en människa på min lilla, lilla tur. Gissar att alla håller sig inomhus. Däremot såg jag skräp, omkullfallna krukor, stolar mm. Jag tänker fortsätta tillbringa dagen, och antagligen morgondagen, i soffan med god bok. Önskar dig en skön helg!

PS. Det är 2 tävlingar: en jurytävling och en läsartävling. Juryn har tagit ut sina finalister, där är inte min blogg med. Läsaromröstningen pågår t o m 14 februari så klicka på bilden för att rösta:travelmarket

10 tankar på “Shaken, not stirred

 1. juliann66

  Dags för en Dry Martini, alltså… Hoppas att den är det enda som skakas om i såna fall och i fortsättningen 🙂
  Igår var det vackert väder här, men idag är regnar det underifrån. Lika bra att jag jobbade, sånt väder har dåligt inflytande på mig. Privat alltså, på jobbet är man ju proffsig. (Stackars mannen…) 😉
  För övrigt har jag parkerat i min fåtölj och följer ditt exempel, tror jag. Kram!

  Gillad av 1 person

  Svara
 2. anita wag agrimanaki

  Vet du, för 2 dagar sen sa jag till man att det är helt säkert en jordbävning på gång…jag har ju min neuralgi och ofta -riktigt ofta- när den ger sig tillkänna flera dagar i rad brukar det komma ett skalv och sedan lättar det. Fast det här var ju hos er och inte här hos oss….fast kanske jag ska förvarna dig nästa gång för tydligen känner jag på mig ända hit.

  Gillad av 1 person

  Svara
 3. mariasmemoarer.com

  Så spännande och läskigt med jordbävning..! Min pojkvän är aningens traumatiserad av en ordentlig jordbävning han var med om i hemlandet Italien för några år sen, han sov tydligen på en parkbänk i flera dagar efteråt, eftersom han inte vågade sova inomhus på ett tag.. :S

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Det måste vara en förfärlig upplevelse! Var kan man känna sig trygg när allt skakar och rasar? Inte inomhus och inte utomhus, men var ska man bli av… Hoppas man aldrig behöver uppleva det. Och hoppas att din pojkvän kan lämna det bakom sig.

   Gilla

   Svara
 4. Pingback: Bloggen i backspegeln | ia mitt i livet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s