Måndag – igen!

Det blir kort idag, tänkte att du undrar kanske om jag blåst bort. Jag är kvar. Gårdagen tillbringades till sängs. När vädret ändå var uselt passade jag på att mota förkylning. Brukar hjälpa med en eller två dagars vila och det verkar ha fungerat denna gången också. Det blev alltså ingen frukost serverad till mig igår på stammisstället utan jag fick servera mig själv frukost på sängen. Det är inte alls samma sak, inte ens i samma liga!

Idag har vinden mojnat, plantorna utsatta på balkongen igen, tvätten kunnat torka ute, solen kom fram. Och det var tur, det för det är kyligt, kyligt. I veckan hoppas jag att det kan bli minst en vandring. Vindriktningarna ser konstiga ut i prognosen. Ungefär som om nå’n fått spatt eller att det varit ett större ouzoutsläpp som trängt upp i vindlagren. Det enda som saknas är vind rakt öster ifrån. Blir kanske en förvirrad vecka för alla och envar.

Jag har varit på lektion i grekiska och har allvarligt börjat undra över om det finns graderingar i korkhet. Kanske det är ett antingen/eller-tillstånd, alltså man är antingen korkad eller inte. När nästa omgång konstiga verb presenterades idag började jag fundera över var jag kan tänka mig att bo förutom här. Finns många platser, men ingen där jag vill stanna mer varaktigt. Suck….bara att kämpa på….

Och dagen har bara fortsatt i samma stil, flitens lampa har lyst starkt. Hemsidan är uppdaterad, nya sidor inlagda. Digital marknadsföring igång. Kollat Platsjournalen efter distansarbete (tips är välkomna!). Plus en hel del småsaker på måndagslistan. Skönt att sparka igång veckan, få det mesta ur världen.

Nu ska jag sätta igång varmvattenberedaren för disk och dusch, se’n blir det middag ute på lokal efter denna innesittarhelgen. Ha en skön kväll!

PS. Det är 2 tävlingar: en jurytävling och en läsartävling. Juryn har tagit ut sina finalister, där är inte min blogg med. Läsaromröstningen pågår t o m 14 februari så klicka på bilden för att rösta:travelmarket

6 tankar på “Måndag – igen!

 1. Carina Lindholm

  Småler över detta med grekisk lektion. ….. kände mig helt tom på grekiska ord som jag hade men de liksom försvann i takt med mina lektioner här i Sverige
  Grammatiken rörde till massor 😊

  Men skam den som ger sig 😉
  Ha de bäst
  Carina

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Bara att bita ihop och fortsätta! Jag försöker suga på det som trots allt är enklare än engelska. Ofta går hjärnan i lås när man vill för mycket och plötsligen kommer jag inte ens ihåg vad ”hej” heter….
   Ha det gott!

   Gilla

   Svara
 2. juliann66

  Inte ouzo-utsläpp väl?! 🙂
  Skönt att du inte blåst bort, förresten!
  Klart du ska ha middag ute när du gick miste om frukosten igår. Själv ska jag börja steka strömming och göra mos 🙂

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Jo, jag hoppade över bindestrecken, tänkte att jag kunde skapa ett nytt ord till miljödebatten. 😉
   Det blev varm, mustig stifado (riktig vintermat) och innan den fick jag prova kikärtssoppa (som det går alldeles bra att leva utan).
   Strömming? Aha, du bor över gränsen! 😉

   Gilla

   Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Nja, gläds inte för mycket, finns risk för att bli besviken…. Tack för peppning (oj, nu känner jag pressen…)!
   Vinden ska komma från alla håll utom öst och skifta flera gånger under dygnen. Inte ovanligt med skiftande vindriktningar, men denna veckans prognos tyckte jag var vindsnurrigare än vanligt.
   Den där sanden blir jag tokig på därför att den är så svår att tvätta bort. Det blir bara rödare och rödare på balkonggolvet ju mer man torkar.
   Ha det gott!

   Gillad av 1 person

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s