Hemma igen

Efter en väldigt lång resdag landade jag i hemmet som var kallt och fuktigt. Saknade Sveriges inomhusklimat med en gång, men det fixar sig. Har kört avfuktare och nu går AC i båda rummen. Det blir bra efter ett tag, har ju el-elementet också att ta till.

Snurrar lite tankar om Sverige och Ierapetra. Likheter, skillnader. Veta var jag vill leva och bo. Vad i tillvaron som kan bli bättre, annorlunda. Får snurra ett tag, får se vad som kommer fram.

Hyrbil några dagar, det är alltid trevligt. Efter att ha hälsat på några vänner blev det en tur till Agios Nikolaos och då hälsade bergen mig välkommen i dagsljuset. Det blev en del shopping och givetvis också kaffe och crepes, det hör till. Och jag hittade ett tangentbord som jag inte riktigt kommer överens med, men det är en klar förbättring. Det finns hopp om att kunna reparera laptopens tangentbord, men det får bli i nästa vecka.

Efter en sväng till super market var jag klädd i kassar när jag gick från bilen. Några av kvarterets tanter satt vid kapellet, skönt när saker och ting är som dom ska vara. De hälsade mig välkommen och se’n kom en harang på grekiska. Hm. Jag förstod ingenting. Men med lite kroppsspråk från deras sida gick det upp för mig att de undrade om jag varit iväg. Jag lyckades få fram att jag varit i Sverige vilket hälsades med utrop och ansiktena lyste upp. Jag undrar om de saknat mig och diskuterat var jag kommer ifrån och om jag kanske var bortrest, kanske t o m flyttat. Nu kan de i alla fall ta bort mig från dagordningen.

Då var det dags att ta itu med pyntandet. Efter några timmar hade jag nästan allt uppe, mycket lite var klart och en ny handlelista. Att det alltid är några lampor som inte fungerar, någon småsak som fattas. Ny handlerunda imorgon. Ljusslingan på balkongen brottades jag med ett tag, men det blev så fint till slut, känns som om den lyser upp hela grannskapet. På kvällen besök på en av stamtavernorna så jag slapp slåss med matlagning.

Idag skulle hyrbilen och jag ge oss västerut för vandring, men kroppen och knoppen mådde inte bra i morse så det har blivit en lugn dag. Med en stillastående hyrbil som tickar pengar och möjligheter…..grrrr. Ny dag imorgon!

Nu en bit mat! Ta det lugnt i adventstid, glöm inte att njuta.

 

6 tankar på “Hemma igen

 1. juliann66

  Inte konstigt att kroppen och knoppen protesterade, du kanske skulle landa lite istället för att flänga runt och pynta, brottas och härja i största allmänhet? 😉
  Hoppas du och bilen får röra på er i morgon!
  Kram!

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Jag har lätt för att bara köra på när ångan är uppe, men det var givetvis de intensiva dagarna i Sverige som hann ifatt mig. Nu är jag golvad, har tagit ledigt t o m måndag. Bara njuter!!
   Kram

   Gillad av 1 person

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s