Mitt i veckan

Väldigt många som kontaktar mig undrar över vädret och för tillfället har vi varmt för årstiden med moln som seglar omkring på himlen och vid 3-tiden kom det några droppar regn.

Igår kväll avslutade vi vandringsveckan med middag i en av de vackraste och finaste byar jag vet. Det är en väldigt liten by med regler för renovering vilket betyder att husen är i traditionell kretensisk stil. Och nej, det är inte ”blå-vitt” för det är bara vissa öar som har det ”typiskt grekiska”.

Vid bordet bredvid oss satt ett sällskap från Sverige! Så roligt att de hittat byn! Vi fick givetvis mycket mat (det får man alltid ute i byarna) och väldigt god mat (det får man alltid ute i byarna). En stilla kväll som mötte oss vid ankomst med röd solnedgång och sedan ljus från byar och städer i fjärran.

Idag har jag fått mitt certifikat från den kurs i grekiska som jag gått. Det roliga är att jag inte förstår texten på certifikatet, men det lär stå att jag varit närvarande. Ska få besked i nästa vecka om ny kurs och är allt ok så hoppar jag på den. Fjärde gången gillt!

Och biljetter är beställda till besök i Sverige längre fram i höst. Ska bli roligt, men som vanligt räcker väl inte tiden till.

Lite småfix idag och jag har haft en riktigt bra och trevlig eftermiddag. Långlunch med ett norskt par som jag ”träffat” via facebook och nu var dom i sta’n och tog kontakt. Mycket att prata om över god mat och vin och vin och rakí och vin…. Nu måste jag nog vila ett tag!

 

8 tankar på “Mitt i veckan

   1. Ingalill Franzén Polikarpidou

    Hej Ia! Nu är jag väldigt sent ute, du kanske redan har fått certifikatet översatt? Om inte, tror du att det går att fota av det och sända till min FB-mail, så ska jag göra ett försök att översätta. Det kan ju vara kul för dig att få veta vad det egentligen står på det? 😀

    Gillad av 1 person

    Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Det kan jag berätta, den är inte min egna lilla hemlighet: Monastiraki (vid Ha-ravinen, nordost om Ierapetra). Åk dit innan mörkret faller, njut av utsikten, solnedgången och glittrande ljus från byarna i mörkret. Och god mat, lugn och ro!

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s