Tankevirvlar och övrigt

När man tror att man inte kan förvånas mer i livet så förvånas man. Av dumhetens utbredning t ex. För vad ska man annars kalla det att bada i buljong och att dricka flaskvatten som smakar godis? Jag är kanske inte rätt person att utvärdera de här nya idéerna. För det första så tycker jag inte om att bada och att då göra det i buljong verkar bara vara att göra ont värre. Eller äckligare. För det andra är jag emot flaskvatten i ett land som har ett av världens renaste vatten. För det tredje förstår jag inte varför gott vatten måste smaksättas. Däremot förstår jag att alla frukt- och bärkombinationer tagit slut. Känns som ett ilands-problem.

Här är det riktigt go’a tider. På fruktfronten, alltså. Att ligga på stranden i solstol och knapra i sig underbart gula och perfekt mogna aprikoser gör inte ont. Eller stoppa in färska fikon sittandes på balkongen med en god bok. Fast jag måste erkänna att torkade fikon slår de färska för min del. När det gäller smaken, alltså, inte färskhetskänslan.

Igår morse åt vi ”girls” frukost vilket vi gör ibland. Vi är en grupp utlänningar boende här nere som träffas då och då. Det är en ”lössläppt” grupp, vi har ibland även grekiskor på besök. Någon undrade vilka som var med igår och när jag räknade upp personerna fick jag kommentaren att det är ju inga ”girls”. Så himla trist med folk som är låsta i konventionellt tänkande. Det må vara att den yngsta är under 50 och övriga däröver, men vaddå? Det finns inget bra ord på engelska för ”fruntimren” så vi kör med ”girls”.

På tal om ilands-problem (jag verkar nog lite virrig, men det blåser ganska mycket) har jag förstått att prislappen på prinsparets smekmånad är en stor nyhet i svensk press. Läste nå’nstans att det går inte att säga att de betalt ”privat” när de får lön (eller vad man nu väljer att kalla det) som kommer från skattemedel. Hoppsan! Jag blev lite orolig, minsann. Den lön jag fått under ett antal års arbetande i den offentliga sektorn var ju också skattemedel – var det inte mina pengar? Kan det kanske komma krav på återbetalning?? Är det ingen som först kan återkräva från bankerna??? De är betydligt mer solida än vad jag är.

Jag vill passa på att rikta ett stort tack till Fredrik Backman för ett klargörande! Jag har undrat över det där med att böja sig, det blir liksom svårare och svårare. I hans blogg skriver han att han har svårt för att ta på sig strumpor och det beror på långa ben och korta magmuskler. Så genialt att komma på det! Och vilken lättnad att veta!

Jag tror att det är hög tid att jag går inomhus innan jag blir alldeles utblåst. Imorgon är det jobb på förmiddagen och stranden på eftermiddagen. Jag vet att vädret är dåligt i Sverige så jag var bara tvungen att dela dessa planer med er läsare. Ta en restresa hit, vet ja’! Välkomna!

För övrigt….
…har det ännu inte blivit nå’t avtal och vi håller fortfarande andan. Kan vi hoppas att det blir nå’t imorgon? Annars är det kris för avtalet måste upp i Greklands riksdag senast 30 juni.

Såg att Le Pen pratat om Frexit och Cameron ska väl utlysa folkomröstning om en exit. Mycket skrammel, svårt att se poängen. Kanske dags att se över hur EU jobbar och fungerar. Sätta lite fart på kolossen, modernisera och effektivisera lite. Och kanske bestämma vilken nivå man ska ha: samarbete eller federation.

Sociala medier som facebook är lite smårolig i dessa tider. I olika grupper uttrycker gruppmedlemmar stöd för det grekiska folket. Ett folk som dels inte kan skandinaviska och dels inte är med i de där grupperna. En grupp gick så långt att den började utesluta medlemmar som skrev något ”negativt” om greker och Grekland. Hur enögd och okritisk kan man bli? Kanske det ligger nå’t i det som någon skrev, jag minns inte ordagrant men ungefär så här: vi turister vill inte veta vad folk kämpar med för det ger dålig bismak på ouzon.

Vi fortsätter hålla tummarna för ett avtal, senast imorgon!

2 tankar på “Tankevirvlar och övrigt

 1. Frihet i blodet

  Härlig läsning. Du får mig att skratta högt! Jag tror nog att din lön är din att behålla…men säkra kan vi kanske inte vara! Och härligt med ett blandat tjejgäng att umgås med. Så coolt. Och ligga på stranden och käka aprikoser skulle verkligen INTE göra ont!
  Ha det så gott
  Pia

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s