Gnäll?

Det finns dom som säger att man ska inte prata om sjukdomar å sånt för det är trist och gnälligt. Jaha, då tycker jag att vi slutar prata så mycket om dåligt väder, dåliga tider, knäppa politiker, ökad brottslighet…..osv. Klart att man får berätta om man inte mår bra, men tricket är väl att inte fastna där så att man bara älter sjukdomar. För det är ganska trist.

Nu är det min tur att rapportera/gnälla (stryk det som ej önskas)!

Som du läste i blogginlägget i måndags så hade jag en bra helg, kände mig halvvägs på topp. I alla fall tills jag slockande i soffan. Ont i halsen på kvällen, men det låtsades jag inte om. Fick en del gjort i tisdags, bla ett väldigt bra blogginlägg i företagsbloggen som du kan läsa här. På kvällen fick jag ge upp för då hade jag feber. Halsfluss? Snälla, jag vill inte. Onsdag fick bli en ”kurera Ia-dag”: sova, alvedon, dricka, alvedon, sova, dricka, läsa, alvedon, dricka, slöa, dricka, alvedon. Och på kvällen kändes halsen nästan ok!

Men då hade förkylningen gått ner i luftrören. Ja, det är förkylning, inte lunginflammation (som man så lätt får när lungorna inte används fullt ut…) säger husdoktorn. Som är jag, alltså. Det som finns i lungorna måste upp och inget nytt får komma ner. Hur fasiken ska jag hosta med två sprickor i bröst- och revben?

Träning ger färdighet! Det fungerar ganska bra och idag har jag dessutom börjat hiva i mig Bisolvon. Så i eftermiddags bestämde jag att jag var så trött på lägenheten så jag gick ner och tog en kaffe vid Libyska havet. Så skönt! I alla fall i början.

Jag fick syn på de vackra bergen som badade i solsken och mina vägar som t ex vägen till ”fåglarnas dal”. Och kapellen som är så fina med olika utsikt. Oj, vad det drar i själen! Och det spritter i benen! Det är där jag vill vara, inte rörelseoförmögen och trötter på en stol vid havet.

Så kom första hostattacken. Det gick inte så bra. Alltså, jag kunde hosta, men jag fick så konstiga blickar. Jag förstod. Det måste se konstigt ut när en medelålders kvinna plötsligen omfamnar sin högra sida och sitt högra bröst medan hon hostar. Jag kunde höra att de tänkte: hostningen är nog bara kamouflage, vad sysslar människan med egentligen? Och här och nu??

Så jag får väl stanna kvar här i lägenheten ett tag till. Tills jag beter mig någorlunda normalt igen. Det var roligt och skönt att få komma ut en liten stund i alla fall.

Kom på en sak idag. Jag har två jubileum i veckan, men det finns jubileum och det finns jubileum om man säger så. I tisdags var det fyra veckor sedan jag vandrade (och blev av med kameran) och idag är det tre veckor sedan bilolyckan. Hepp!

Ha en skön kväll!

3 tankar på “Gnäll?

 1. juliann66

  ”En olycka kommer sällan ensam” och där var ditt par.
  Låt folk titta, de förstår nog att du inte är kry ändå. ”Den tokiga svenskan” som alltid studsar runt och är alert måste ha råkat ut för något otäckt.
  Jag har en invändning mot Alvedon, särskilt när du är skadad och sjuk. Ibuprofen eller naproxen tror jag skulle vara till bättre hjälp, både ensamt och i kombination med paracetamol (alvedon).
  Din skada är att betrakta som ett inflammatoriskt tillstånd och då hjälper t ex Ipren (ibuprofen) eller Pronaxen/Naproxen bättre. Även mot förkylning och infektioner kan de vara till bättre nytta.
  Usch, jag lider med dig, vännen!
  Kram!

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Alvedonen tog slut för ett tag se’n, jag skrev det för enkelhetens skull. Jag äter Panadol med paracetamol (som jag fick i flytande form på sjukhuset). Vet inte riktigt vad de innehåller i övrigt, men det känns som om det hjälper, i alla fall mot smärta.
   Bisolvon är jag lite återhållsam med. Vill att det ska lossna, men måste hålla igen lite på hostningen.
   Nu är jag bara tacksam om jag slipper infektioner och lunginflammation!
   Kram

   Gillad av 1 person

   Svara
   1. juliann66

    Bisolvon är endast slemlösande och motverkar att det sätter sig i lungorna. Panadol har lite koffein som förstärkning, ungefär som Treo (acetylsalicylsyra+koffein) Bra att du har smärtlindring!

    Gillad av 1 person

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s