Första vårdagen!

Nu är det vår i Ierapetra! Efter en natt med bra temperatur lyser solen från sin bästa sida. Det är inte bara en varm dag utan luften är annorlunda. Tanterna här i gamla sta’n öppnar sina dörrar, tar en stol och sätter sig i dörrhålet och njuter. Själv gick jag hem från en stadsrunda och öppnade tvärdrag! Vi har definitivt flyttat ut från kylen till svalen och snart flyttar vi ut därifrån också.

Jaha, vad ska man ta sig till med allt pirr i kroppen? Jo, städa! Du vet att jag inte är huslig och inte gillar de där evighetssysslorna så du förstår hur illa det är ställt. Eller hur bra det är. Känns som en injektion av hopp, energi och nytt liv.

Ja, ja, jag vet att det kan komma bakslag, men då är det vinterns dödsryckningar. Kanske en dag eller två kan bli kalla, men inte som de tre köldknäppar vi haft. Och det ska regna imorgon, men vem bryr sig när luften är full av vår!

Äntligen vann våren! Jag har sett den ute i naturen på vandringar, men nu är den alltså här. Oj, så snurrigt och osammanhängande det här blev. Koncentrationen är inte på topp, jag var precis inne och pratade med min chef som sa att det är ok. Min chef är så himla bra, en så’n där som uppskattar och värdesätter kompetens och arbetsinsats.

Jag tror att jag ska äta lunch på balkongen idag och draaaaa in så mycket vårluft jag orkar! Billig berusning.

5 tankar på “Första vårdagen!

 1. juliann66

  Så härligt!
  Här lär vi få vänta ett tag till, men fåglarna har fått pippi, lite grann i alla fall 🙂
  Har inte heller lust att städa, var helt slut efter att ha hämtat hem förnödenheterna, så jag tror jag lämnar över den sysslan till mannen 😉

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s