En riktig måndag!

Sicken start på veckan, rena mardrömmen! Skulle skypa med systerdottern i förmiddags, då får hennes dator spel och hon måste starta om den. Jag startar om Skype så länge, tänkte jag. Se’n kunde jag inte starta det igen. Nähä, då startar jag väl om datorn, tänkte jag. Och hp-loggan kom upp, se’n hände inte mer. Satan!

Jag är SÅ nära att vara klar för hemsida ut på nätet, så händer detta. Arg, ledsen och litta förtvivlad. Hade ju problem i somras med nå’n sorts ”unwanted program” och fick jättebra support av hp. Det avtalet går ut i mars, men det ska definitivt förlängas. Tänk om jag haft en massa kunder inbokade idag. Det hade varit katastrof! Teknik är bra när den fungerar och det är nervöst att vara så beroende av den när man ska försörja sig digitalt.

Till slut fick jag igång datorn och eftermiddagen har ägnats åt uppdateringar av drivrutiner osv. Det tar så’n tid och små meddelanden dyker upp då och då som måste besvaras. Blir bunden i flera timmar till den där maskinen. Varje gång nå’n uppdatering startade om datorn höll jag andan.

Kanske det var bra att vara upptagen även om det var nå’t negativt och onödigt. Jag hade nämligen en träff kl 6 som jag gruvat mig för. Fotografering! Jag vill vara bakom kameran, inte framför. Och ska nå’n ta foto av mig så berätta det inte, bara ta det. Men detta var proffsfotograf, lampor…….usch. Fotot är till hemsidan så jag ska helst se professionell och förtroendeingivande ut samtidigt som välkomnande och vänlig. Himla lätt…..

Nu är det i alla fall gjort och jag ser inte fyrkantig ut på dom trots eftermiddagens gloende på skärmen. Fotona får jag imorgon, han skulle fixa lite. Du behöver inte göra mig yngre, sa jag, det är så bra som det är. Se’n höll han på att tappa kameran och trodde inte att det var möjligt att jag är så gammal. Men det är möjligt. Och roligt med så’na reaktioner, de betyder att det finns hopp.

Och systerdottern? Jodå, hon och jag fick pratat en bra stund i förmiddags, det finns gu’skelov telefoner. Dags att sno ihop till soppa och slöa i soffan.

5 tankar på “En riktig måndag!

 1. campingessen drar söderut

  Skönt att du fått igång datorn igen, lägg ditt skypenamn på mailen så kan vi höras det hållet också. Här har jag liten ”dataakut” bland svenskarna, tillhör tydligen den något yngre generationen som kan lite mer än standard. Ska bli spännande att se den nya sidan. Sköt om dig.

  Gillad av 1 person

  Svara
 2. juliann66

  Ålder är bara en siffra på ett papper, ju. 🙂
  Ibland undrar jag om vi har en fördel i att vara födda i Norden, med tanke på hur ung min mormor ser ut i förhållande till sin pappersålder?
  Dessutom hade jag en kund idag som jag visserligen skattade som ”gammal farbror”, men blev riktigt förvånad när jag fick hans födelsenummer. 89 var han och hade körkortet kvar. Det kanske kan diskuteras, men inte här och idag… 🙂
  När får jag se bilderna på dig och vad är det egentligen du ska syssla med? Kom på att jag inte har koll på vad din affärsidé handlar om, egentligen 😀
  Hoppas allt funkar som det ska nu, i alla fall!
  Kram!

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s