Ner och upp

Kursen i grekiska är i vår närmaste by, Vainia. Jag går dit och brukar lifta hem med Nadine (hon som flyttade hit i mars från Berlin) som kör förbi Ierapetra. Idag kunde hon inte komma så jag fick promenad både dit och hem. Skönt! Det blåser fortfarande, men inte lika starkt som igår. Jag är glad att jag ställde in vandringen igår, det hade varit både tufft och dumt.

Dagen idag har varit som att åka hiss – först gick det ner och se’n gick det upp.

Kom hem från kurstillfälle med huvudvärk och kraftigt förminskat självförtroende. Som vanligt. Attans språk, det är verkligen rena grekiskan. Jag biter mig kvar ett tag till, får ta mig en funderare i november. Men något fastnar tydligen för när vi läste högt fick jag kommentaren att mitt uttal var ”dialect for this area”. Hepp! Verkar inte vara heltäckande teflon på insidan av skallbenet.
Nu snurrar så mycket annat. Besök från Sverige (kommer på torsdag) som ska bli så roligt och jag ska sedan till Sverige på mitt första besök se’n jag packade ihop och stack. Kanske nervositet som ger huvudvärk och inte grekiskan.

Om fm var mindre lyckad så var em desto bättre! Min mentor och jag hade en väldigt produktiv och givande Skype-timme. Dags att börja skriva texter till hemsidan och bygga den. Nu är firman verkligen på väg, ser ut som om planerad start på nätet i november kan hålla.
Det finns dom som påstår att pengar är oviktiga, jag vet inte riktigt vilken planet de bor på. Jag har förverkligat min dröm med hjälp av pengar och det behövs pengar för att hålla denna verklighet vid liv. Så firman är väldigt viktig och visst känns det både spännande och skrämmande. Spännande att se när sista pusselbiten i nya tillvaron faller på plats. Skrämmande om det inte håller, vad händer med tillvaron då? Kanske den anspänningen som ger huvudvärk och inte grekiskan.

Nu tror jag att mitt lilla huvud ska få vila ett tag, kanske lite grekiska faller på plats. Imorgon full rulle som avbryts av besök hos frissan. Ska se om jag kan muta henne att massera skallen länge, länge…mmm!

2 tankar på “Ner och upp

 1. juliann66

  Grekiskan kommer säkert att smyga sig in och landa ordentligt.
  Tror att det är mycket som påverkar dig nu, det vore märkligt annars, med så mycket annorlunda och spännande som väntar! Håller tummarna för både det ena och det andra!
  Jamas? 🙂

  Gilla

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Med tanke på blåsten skulle man kunna säga att det är turbulent både ute och inne! Tack för tummar!
   Inget jamas här, låter kroppen vila några da’r. På torsdag kväll blir det sverigebesök, ouzo och snacks på balkongen…
   Men skål till strömmingen!

   Gillad av 1 person

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s