Full fart

Fartig helg! Tempen föll sisådär 10 grader på cirka en kvart i lördags sent på em – då blir det kallt! Vackra skådespel när molnen väller över bergen och far fram över himlen med regnslöja under sig. DSC01565

Regn, blåst, fram med lite andra kläder. På lördagskvällen var det långbyxor, tröja eller jacka som gällde nere på tavernan. Men vad gör det, maten är lika go’ för det. Igår em planerade jag och packade inför vandring idag, men efter ännu en koll på väderprognosen och lite eftertanke så packade jag upp igen på kvällen. Det skulle blåsa 8 B idag vilket betyder hård vind, tror jag. Och som ett brev på posten satte det fart på söndagskvällen, det pep och ven i huset.

Med andra ord vaknade jag till en vanlig vardag. Jag bestämde mig för att inte slarva bort da’n bara för att det inte blev som jag tänkt utan ta vara på den så blir det lite lugnare tisdag och onsdag. Upp på sta’n för att betala en räkning (fick veta att jag har mer mb i mitt mobilabonnemang än jag trodde – toppen vid vandringar!) och ta ut pengar. Jag tycker inte om att shoppa, framför allt inte kläder. Det kan vara kul om jag har sällskap, men inte annars. ”Tröstshoppa” är jag ganska bra på, det fungerar ju faktiskt för det mesta. Och tänk, jag kom hem med en ny kjol och en kasse med hushållsprylar! Undrar hur det gick till….

Hushållsprylarna köpte jag i en så’n där underbar ”diversehushållsprylarbutik” som finns här. De har ALLT! Hittade massor som behövde kompletteras. Så’na butiker är så roliga men farliga. De har en del saker som man inte riktigt visste att man behövde.

Så var det dags att handla lite mat, köra några maskiner, tvätta vandringsskorna (gud, så dammiga!), plugga grekiska, luncha med Downton Abbey, svara på några email, förbereda lite som ska göras i månadsskiftet och inför Skype-möte med min mentor imorgon. En himla bra och produktiv dag i full fart!

Men det retar mig fortfarande att det inte blev vandring…lite besviken är jag. Så jag ska inte ändra på hela planen för idag. Jag brukar äta pasta eller pizza efter vandring, kroppen kräver kolhydrater, tror jag. Man kan väl äta det liksom i förebyggande syfte, fylla på kolhydratförrådet så att säga. Så efter lite tröstshoppande blir det tröstätande. Pizza frutta di mare och ett glas vin låter helt ok i mina öron. Ha en bra kväll!

Två regnbågar – dubbelt så fint!

DSC01570

2 tankar på “Full fart

 1. Ann Holmberg Elisson

  Det jag skrev tidigare om att vi tänker lika, visar sig stämma mer och mer!
  Kläder avskyr jag att shoppa, tröstshoppar helst mat (tröstäter dock inte, fast jag är ganska rund) eller grejer till köket. 🙂
  Hoppas vinden mojnar, så du får nytta av kolhydratdepån 🙂
  Skål och trevlig kväll!

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s