Omvänd service

Jag blev så störd av kompressorn i måndags så jag berättade att jag köpt dammsugare, men glömde var och hur. Idag är det kusligt tyst i gränderna, vi har en förbaskat hög luftfuktighet, molnen väller ner över bergen och vi väntar på regn.

Hur som helst, när jag skulle köpa mina lampor ville jag inte betala en förmögenhet pga att hamna i fel butik så jag frågade runt om tips. Blev skickad till elaffären mitt i sta’n. Det började med att det är 2 butikslokaler som mellan sig har 2-3 butiker och en gata. Kortbetalning kan man bara göra i den ena butikslokalen. Det är lite förvirrande. De flesta är nog familjemedlemmar för det är mycket ”mama” och ”papa”. I stort sett ingen kan engelska.

Jag blev visad upp på andra våningen i en av butikerna och där hängde fullt med lampor. Såg ut vilka jag ville ha, hade några frågor. Till slut stod vi 3 st och väntade på den 4:e som tydligen var lampansvarig och visste priserna. Kroppsspråk, leenden, skratt och ett ord här och där på engelska eller grekiska som förstods av mig eller någon i församlingen. Jag fick köpt mina lampor och traskade hem.

Vi, dvs jag och 3 familjemedlemmar, har diskuterat glödlampor, jag har lyckats köpa en lampkopp av ”mama” och ”papa” efter mycket diskussion. Då avslutade ”papa” med att upplysa mig om att jag bör lära mig grekiska. Omvänd service, alltså. Det är inte dom som ska rätta sig efter kunderna utan tvärtom. Intressant. Jag trodde att det var tvärtom för att kunna sälja så mycket som möjligt. Men vad vet jag?

Och nu alltså en dammsugare. Det var nedsatt pris på alla dammsugare. Det fanns en modell utan dammsugarpåse med en liten plastbehållare fast man kunde använda påse också. När jag frågade om en sak som stod på kartongen kunde dom inte svara. Så det fick bli en annan modell, något billigare. Alltid lika spännande, men den fungerar jättebra, testade den igår.

Nu kanske du undrar varför jag går dit om det är så snurrigt och det har jag undrat själv också. Jag tror att jag ser det som en utmaning. Och en chans till ett gott skratt efteråt.

Nu ska jag snart rinna iväg på information om kurs i grekiska! Ingen rast, ingen ro…

3 tankar på “Omvänd service

 1. Jannis

  Det är nog jobbigare för Spiros att lära sig engelska, än för dig att lära dig grekiska. Lycka till med språkundervisningen. Börja på lägsta nivån och var så energisk, som bara en svensk kan vara

  Gilla

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Antar att ”Spiros” är papa? Mycket möjligt, men han är ju som sagt inte direkt ensam i butikerna och jag är inte den enda utlänningen. Om man säger så.
   Jag ska göra mitt bästa och vara flitig – jag lovar!

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s