Måndagstankesplitter

Tillbringade siestan med en bok och då startas en helvetesmaskin nere i gränden. Eller kompressor heter det kanske. Ett jäkla liv i alla fall. Och helt förvirrat i skallen.

I morse morgonrunda efter förra veckans konvalescens (jo tack, det är fortfarande lite ömt, nyansmässigt går det nu från blåsvart till en del gulröda skiftningar). Härlig luft, låg luftfuktighet och inte hett. Senare fika med två andra utlänningar och vi konstaterade att något hände med vädret i helgen. Nu finns nästan ett stråk av höst i luften. Och det är SÅ skönt! Det kommer säkert fler heta dagar, men nu är värsta högsommaren över. Livet återvänder. Och vi kom också överens om att nu drabbar tröttheten oss som en ångvält.

Har kollat väderprognosen, blir morgonrundor denna veckan för att få igång kroppen, ska prova en kort vandring nästa vecka. Längtar!!!

Tog ledigt digitalt från fredag kväll till söndag em. Öppnade inte datorn alls. Skönt. På söndagen kom dock det där problemet med hur långt ska jag bläddra tillbaka på facebook? Eller ska jag kanske ändra lite i flödet, sortera bort en del info från grupper, info som i stort sett bara är upprepningar. Får fundera lite över vad jag egentligen läser och tar till mig.

Helgen var skön, lördagen blev lugn pga det där sista glaset vin i fredags…det där man inte skulle brytt sig om, du vet… Marknad i lördags men inga apelsiner. Inga apelsiner!? Jag vandrade fram och tillbaka, tänkte att jaha, då är väl säsongen slut. Man kommer ju från ett land där det inte längre finns några säsonger utan allt är tillgängligt alltid. Lite trist, faktiskt. Som om vi upphävt årstiderna. Hittade apelsiner i affären idag.

Söndag var som vanligt vikt åt frid och ro. Fast på em fick jag ett konstigt ryck som jag får ungefär vart annat år: jag strök. En av de mest meningslösa sysslorna. Hur kul är det t ex att stryka en blus och en kjol jättefina för att se’n gå ut och sätta sig i en bil och sätta på säkerhetsbältet? Snyggt!! Nä, jag måste komma på nå’t sätt att hänga vissa persedlar så att strykbehov ej uppstår.

Idag har jag också köpt ett svart snyggt vrålåk! Eller ja, så märkvärdigt är det kanske inte. En dammsugare. Fick tips i en kommentar här på bloggen om städrobot, men jag är nog inte riktigt där än. Eller tekniken är inte där än för den tar väl inte damm uppe på listerna t ex? Och om jag ändå ska gå efter den och ”kompletteringsstäda” kan jag lika gärna köra runt med dammsugaren. Nu måste jag möblera om i alla skåp för att få plats med den….

För ett par veckor sedan var en saudisk prins i Elounda (norr om Aghios Nikolaos) med sin yacht i 1-2 nätter, han kom närmast från Kroatien. Nå’n vecka senare meddelades att han vill köpa ön utanför Iraklio för ”development”. Tydligen är det inte så enkelt, tror att ön är skyddad på nå’t sätt. Jag blev i alla fall nyfiken på prinsen. Från Saudi? Sitter inte dom bara och latar sig eller spelar upp sina pengar? Tji fick jag! Prins Alwaleed bin Talal är affärsman. Skilsmässobarn, själv skild, inga snabba klipp utan seriösa investeringar. Det är väl skönt när ens förutfattade meningar/fördomar kommer på skam och ens vyer vidgas. Det finns hopp för mänskligheten. Eller för mig i alla fall.
Nyfiken på prinsen kan titta här söka intervjuer och filmsnuttar på youtube.

Oj, nu har de slagit ifrån kompressorn och det blev så otroligt tyst. Nu blev jag förvirrad igen fast liksom omvänt. Bäst jag landar ett tag till i soffan.

6 tankar på “Måndagstankesplitter

 1. juliann66

  Så skönt att kroppen återhämtat sig såpass att du ska vandra igen!
  Stryka ja… Så urbota dum och trist syssla! Torkar allt med knappar i på klädhängare och slätar ut det värsta på så sätt.
  Min mor stryker till och med handdukar och lakan! Och hon är inte så värst gammalmodig av sig i andra fall. Påstår att det tar mindre plats i skåpen och det har hon väl rätt i, men näe… Då skaffar jag hellre fler skåp eller gör mig av med överflödet 😉
  Här är värmen tillbaka och jag tänker ta tillvara på den, snart nog är det höst på riktigt och det är ingen lek!
  Ha det bäst!

  Gilla

  Svara
 2. Pingback: Drömmar och röra mitt i veckan | ia mitt i livet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s