Ingen söndagsfrid

Du som följt min blogg eller känner mig sedan före bloggen (jodå, det fanns ett liv då också!) vet att jag propagerar mycket för att vi ska ta en dag då och då för att varva ner, stanna upp, reflektera, umgås. Och jag tycker att söndag är som gjord för det.

Söndagsfrukost på vanliga stället, det hoppar jag bara över om det är vandringsdag. När alla färjorna lämnat och satt kurs på ön Chrissi vet jag att det är dags att strosa vidare. Idag blev det hemåt. Jag fick ge efter för lägenhetens skick – jag var tvungen att städa. Vädret skulle äntligen vara på min sida. Det skulle fläkta idag, ja t o m blåsa ganska rejält, men det var tydligen inställt. Det blev till att ta några tag på golvet med moppen, torka av ansiktet med handduken som låg slängd över axeln, moppa några tag, torka av ansiktet, moppa….ja, du fattar. Inget vidare. Jag ska i veckan inhandla en dammsugare – nu är jag trött på sopandet.

Eftersom det är söndag for tankarna omkring alldeles okoncentrerat och la sig kring ”hushållsarbete”. Helt ärligt: jag hatar det. Det blir ju aldrig klart! Man gör om och gör om och gör om och gör om i en tröstlös, evig cirkel. Kanske det är mig det är fel på, är antagligen alltför resultat- och målinriktad. Ett konstaterande som varken gör det roligare eller lättare utan ganska precis tvärtom.

Jag började räkna från 20-års åldern, gjorde några antaganden och kom fram till att t o m idag har jag städat cirka 1 872 gånger, diskat 6 570 gånger och tagit hand om tvätt 5 616 gånger. Och det bara fortsätter!!!

Funderade ett tag på att även räkna ut tidsåtgång, men det är för varmt. Och risken för stor att bli deprimerad….

9 tankar på “Ingen söndagsfrid

 1. Carina Johannesson

  Du e för härlig Ia. Hade varit bra om man hade en städerska, diskare och en som tog hand om tvätten eller hur? Vi skulle varit den som vann lottovinsten igår.

  Gilla

  Svara
 2. Jannis

  Köp en liten städrobot, så slipper du köpa dammsugare. Roboten rusar från hörn till hörn, medan du går och badar. Sedan byter du bara trasan på undersidan. Det funkar bättre än jag trodde. Köpt på Lidl, ”trasorna” på Xalkiadakis.

  Gilla

  Svara
 3. equaltonone

  Haha…tänk vad mycket man skulle kunna räkna ut vad man har lagt tid på……Ujuj, det skulle nog kunna göra att man undrar när man har hunnit ha roligt!! 🙂 Jag är inte en person som städar jämt och ständigt men när jag gör det så tycker jag att det är en tillfredsställande känsla att göra det. Det blir fint och rent och den känslan älskar jag! Det blir liksom lugnare inombords när det är fint runtomkring. Tvätta är också helt ok…däremot att vika och lägga in tvätt i garderoberna tävlar med tömma diskmaskinen som de tristaste hushållsarbetena!! / Lotta

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s