Utflykt – både bokstavligen och i tanken

Idag har jag varit på Emporia. Jag är inte så förtjust i de där ”köptemplen”, men min frissa har bytt arbetsplats från Lund till Emporia. Det är bara att packa sig iväg. Jag har inte varit många gånger på Hyllie station, men den som vill uppleva Skånes ”baksida” (dvs det speciella vädret) rekommenderas ett besök. Varje gång jag varit där har det varit råkallt och blåsigt oavsett vilket håll det blåser ifrån.

När jag nu ändå var ute på vift så varför inte kosta på sig en lunch? Satt och tittade på folk och slogs av hur otroligt trötta och bleka alla ser ut. Ungefär som jag. Det har varit en ovanligt mörk och grå vinter i Skåne.

Jag blev i alla fall snygg i håret och på tåget hem tänkte jag på att imorgon ska det bli sol så då blir det en långpromenad. Så vandrade tankarna från promenad till vandring och plötsligen överfölls jag av en så’n otroligt stark längtan så det gjorde ont.

5367162843_15ea11692c_o

(klicka för större bild)

min längtan
naturlig skönhet så långt ögat når,
vindens vackra melodi lekande kring öronen,
ögonen följer den seglande örnen.

på väg ner från det gamla berget
hörs en mantinada genom ett öppet fönster
i bergsbyn där en hund skäller.

solglitter i det turkosa vågiga havet,
stranden lyser vit, frappén är svart och immig,
den sammetslena natten väntar.

jag längtar så väldigt innerligt dit,
vila med slutna ögon vid foten av ett olivträd,
vara hemma på mitt kreta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s