Plötsligt händer det….

Så har värmeböljan lösts upp eller dragit vidare. Nu har vi normalt juliväder med temperaturer strax över 30 med en och annan dag då den kryper ännu högre, framför allt i augusti. Lägg hög luftfuktighet på det!
Som värst under värmeböljan hade vi värmeindex 44 grader. Då gör man inte många knop!

Jag tycker så synd om de som kommer hit under vår högsommar. Naturen är trist, ön trött och inte orkar man göra nå’t. Jag känner verkligen med de som måste jobba. Som min vän tavernaägaren säger: ”During the time of the year when we should work the least we work the most. It’s crazy!” Så om du just nu är vid Medelhavet så bli inte irriterad på personal på hotell, tavernor osv. Tänk på att de jobbar under hemska klimatförhållanden och de flesta jobbar sju dagar/vecka. De kanske inte alltid orkar vara vänliga och le…

Jag får ibland frågan om jag flyttat för klimatet. Det har jag inte. Om jag skulle flytta till ett bättre klimat än Skåne så skulle jag inte flytta till Kreta. 10 veckor om året då människor är utslagna – det är rena stölden. Hur det blir med bloggandet under denna perioden vet jag inte, men det blir väl ryckigt som andra år vid den här tiden och inte alltid två inlägg per vecka.

Rubriken på detta inlägg kanske fick dig att tro att jag vunnit högsta vinsten. Så är det tyvärr inte, men det är ett bra uttryck. Jag ska nu berätta om två händelser som inte direkt skakat världen utan bara min tillvaro.
Du vet när det där plötsligt händer som inte får hända? Och när det där plötsligt händer som inte kan hända? Slå samman de två och vips har du en katastrof!

Jag läser mycket och under högsommaren ännu mer. Det är ungefär allt man kan göra utan att förvandlas till en kraftlös, genomsvettig trasa. Min eReader är för mig viktigare än min mobil. Den har krånglat ett tag. När jag läst över böcker från laptop till eReader har jag fått hålla kontakten uppåt och en bit åt vänster. Men det har fungerat efter lite lirkningar och några kraftuttryck. Jag tror att du förstår? En röst har viskat: ”Du måste skaffa en ny!” och en annan ”Det går nog ett tag till!”. Och alltför ofta lyssnar man på den där andra rösten och trixar och anpassar sig.

Förra söndagen gav uttaget i eReader upp. Jag höll på ungefär två timmar med fyra olika kablar – nope. Ingen kontakt – ingen överläsning. Paniken steg. Jag såg tröstlösa veckor framför mig utan någon som helst form av sysselsättning (ligga i solstol under parasoll kan knappast räknas som sysselsättning). Jag såg framför mig en tärd, rastlös, desperat människa med tårarna rinnande som i sin förtvivlan slog nävarna i väggarna medan hon rörde sig planlöst i lägenheten.
Plötsligen var jag alltså där – det som inte får hända.

Jag stod på huv’et i garderoben och letade igenom kassarna med böcker som jag fått från ett hotell. Alla som jag ville läsa hade jag läst. Ok, då fick jag leta bland de som var var näst bäst. Det blev en Leif G W Persson (jag återkommer till den i nästa Boktips).

På måndagen störtade jag ut på nätet, beställde en ny eReader från ebay. Det fanns så klart olika modeller varav två var ”waterproof”. Vattensäker eReader. Varför? Jag dricker inte samtidigt som jag läser. Jag sitter inte ute i regn och läser. Jag badar varken i badkar eller hav och ligger inte på luftmadrass (tänk att driva iväg söderut…hemska tanke…Libyen!). Så löjligt! Dessutom var de modellerna givetvis avsevärt dyrare.
Så var det beställt och klart! Nu håller jag tummarna för att paketet hittar fram till mig. Det kan nämligen vara väldigt besvärligt, men den tiden den sorgen! Jag måste tro att jag snart har den i min hand, annars blir jag tokig på riktigt.

Några dagar senare. Jag är på favoritstranden. Går upp för att äta lunch som är jättegod som vanligt. Det blåser en halvtimme, jag sitter kvar och läser och njuter. Så är det dags för toabesök innan jag återigen ska nedsänka min lockdownfeta kropp i solstolen. Jag låter alltid mina grejer ligga kvar på bordet, men idag frångår jag mina vanor. Solsting? Ja, kanske det. Bok och plånbok lägger jag på toastolens vattentank, gör vad jag ska och när jag trycker ner spolknappen händer plötsligt det som inte kan hända. Det uppstår någon sorts rörelse som skickar plånboken ner i det brusande vattenfallet i toastolen.
Min första tanke: NEJ!
Min andra tanke: FAEN!
Min tredje tanke: Jag skulle kanske ha beställt en vattensäker eReader trots allt…

Jag smög ut med min drypande plånbok och delade sedan solstol med våta bankkort, oläsliga lappar, blöta sedlar. Men lyckligtvis blev inget viktigt förstört.

Det var väl inget, säger du som läst så här långt. Jag varnade dig att det var händelser som ”bara” skakade min tillvaro. Det gjorde de rejält. Och inte blev det bättre eller lättare av att de hände i värmeböljan.

Nu fick jag en idé! Jag lånar de flesta av de böcker jag läser. Man får låna en bok/vecka på elib vilket brukar vara två böcker/vecka. Och man har 28 dagar på sig att läsa. De har minskat antalet/vecka, troligen har folk lånat mer än vanligt under pandemin. En bok/vecka är skrattretande lite och nu lånar jag ju inte alls. Kanske jag kan maila det här blogginlägget till biblioteket! Jag menar, de skulle ju kunna ge mig lite tröst i form av att jag får fortsätta låna men utan spärren på 28 dagar! Lägga på hög liksom!? Så när eReader kommer är jag laddad och beredd! Det skulle ju vara som julafton mitt i sommaren!!

Ha det gott! Var rädd om dig och andra!

Koppla av, upplev och njut av sydöstra Kreta!
Vandringssäsong september-juni. Stadspromenad och biltur året om.
Kontakta mig för frågor och bokning.
Mer information på inspirewiz.com.
Välkommen!

PS. Finns också på facebook

7 tankar på “Plötsligt händer det….

 1. Thalassa

  Man ska inte skratta åt andras olycka, men du får skylla dig själv eftersom du skriver så underhållande 😂😂
  Men åh, så väl jag förstår dig! Jag läser ju också jättemycket och numera, p g a synproblem, bara e-böcker. Inomhus helst på paddan och utomhus på läsplatta. En av de sista resorna före pandemin – till Norrbotten – lämnade jag läsplattan på en adress för att göra en avstickare på några dagar till kusten och brorsans sommarställe. Det såg inte ut att bli något uteläsarväder så jag tänkte väl att det räckte m Paddan. Framme konstaterade jag att jag glömt laddaren. Att jag inte kunde ladda mobilen på några dagar var ingen katastrof – jag var ju inte ensam. Men Paddan! Nu är lillebror också en bokslukare, och en förstående bror, så utan att protestera körde han 11-12 mil t o r för att köpa en sladd!
  Ha det bra, sköt om dig och din nya eReader när du fått den!

  Gillad av 1 person

  Svara
 2. stadsmadam

  Värmeindex 44 grader??!! Jag smälter bort vid blotta tanken. Vilken tur att plånboken inte lät sig spolas med och till en helt annan plats. Jag skaffade en läsplatta i vintras. Vattentålig. Det känns tryggt om jag skulle välta ut ett glas vatten över den. Eller om jag får solsting och tar den med mig ut i havet när jag ska bada. Shit happens, som bekant. Men prognosen för att inte välta ut ett glas vatten över den, eller tappa den i badkaret (om man nu har ett sådant) eller i poolen, är väl ungefär lika god som att faktiskt göra det – välta ut glaset alltså.

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Jag var snabbare än utsuget!
   Jo, haha, det där med prognos….har aldrig vält ut nå’t på mina eReader och bara för att jag nu inte beställt en vattensäker så…ja, det kan väl bara gå på ett sätt….

   Gillad av 1 person

   Svara
 3. Lena i Wales

  Vi har inte haft någon riktig värmebölja här i Spanien, lite drygt 30 grader, vanlig julivärme här.
  Jag promenerar på morgonen och sedan i skuggan resten av dagen, det är vad man orkar med.
  Teknikstrul, fy. Fattar inte riktigt vad som hänt, men bra låter det inte.
  Hoppsan, en riktigt olycka. Ibland undrar man varför man gjorde som man gjorde. Oftast är det nog bara att man inte tänker, kanske solen och värmen också påverkar.
  Ha det bra!

  Gilla

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Uttaget i min eReader är utslitet så det blir ingen kontakt så jag kan inte läsa över böcker från laptop. Kanske inte så tydligt beskrlvet i inlägget.
   Ha det gott!

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s