Spridda skurar

Värmebölja och vandringsvecka har hållit mig sysselsatt så inget exceptionellt intressant eller exalterande har hänt. Kanske tur det. Tänk vad trött man skulle bli om det hände saker hela tiden! Så det här inlägget blir en tanke här och en där – spridda skurar. Du kan tro att vi längtar efter andra, lite mer konkreta skurar!

Avslutade en vandringsvecka i onsdags kväll och vi hade lite otur med vädret, framför allt i måndags. Egentligen lite för varmt för att ge sig ut, men vi bestämde att prova och det gick bra. Naturen är väldigt dammig och nedsänkt i sitt viloläge. Ett eller två regn gör under så det finns flera anledningar att se fram emot regn.

Natten till igår släppte värmeböljan sitt grepp! Jag njöt hela dagen av att svala vindar svepte genom lägenheten och när man stack ut näsan blev den inte svettig på 5 röda sekunder. SÅ ljuvligt! På kvällen skulle vi få regn, men det blev inget av med det. Det dyker upp lite varstans i väderprognosen och moln driver över bergen. Jag tror det när det kommer och då ska jag dansa på balkongen!
I förmiddags var jag en sväng på sta’n och det känns verkligen att högtrycket släppt sitt grepp. Folk rör sig annorlunda, röster är avspända och glada, skolbarn leker och tjoar på skolgårdarna. Över huvud taget mer liv och rörelse.

Jag har agerat stadsguide ett par gånger, bl a för bekantas gäster, och det var riktigt roligt. Kanske ska utöka utbudet i firman med alternativet ”stadsvandring”. Tyvärr är det inte riktigt så enkelt, hänsyn måste tas till Greklands lagar och regler kring guidning, men visa runt går bra.

Du som följer bloggen har sett att jag haft en länk till ett hus som var till salu. Det är sålt! Alltid skönt när saker ordnar sig och man får ett bekymmer mindre.

I onsdags satt det en liten lapp nere i porten och den hade mitt namn. Jag skuttade iväg till postens kurirkontor och hämtade ett paket: den nya kameran! Oj, vad jag saknat mitt tredje öga! Tog några foton i lördags med mobilen, men de klarar sig inte igenom min kvalitetskontroll. Jag har inga direkta planer i helgen så det blir nog lite fotosafari. Kan ju t ex ta bussen till någon by och riktigt grotta ner mig i gränder och prång.

Idag var jag bl a i en av mina favoritaffärer. Det är en så’n där som har allt som rör hushållet. Det är lite komiskt att jag kan gå runt där och njuta med tanke på min ohuslighet. Det är nå’t visst med lådor och boxar och påsar och köksverktyg och borstar och krukor och glas och skålar och….ja, det är nå’t visst. Han hade inte tejp hemma så han lärde mig vad ”genomskinlig tejp” heter på grekiska för att jag ska kunna fråga efter det i andra butiker. Det blev jag glad över och jag har börjat fundera på att återuppta mina studier i grekiska. Tror du att jag nu kommer ihåg ordet? Givetvis inte. Jag har bara ett suddigt minne av att det var två ord.

Jag läser som en tokig för tillfället, är lite av ”periodare”. Några tips:
Jag gillar skarpt Kristina Ohlsson och har precis läst om ”Sjuka själar”. Hon kan hålla spänningen uppe och väva intriger!
Lite småläskig är ”Jag ser dig” av Clare Mackintosh (som skrev ”Jag lät dig gå” som också är väldans bra) – en annan författare som kan hålla spänningen på topp.
På tal om spänning följer jag just nu ”Loch Ness” på tv4. Väldigt vackert, men jag har blivit fascinerad av det smått otroliga att det på en och samma plats inte verkar finnas en enda vettig människa.
Jag följer också ”Strike” på bbc eftersom huvudrollen spelas av en av mina favoriter. ”Strike” bygger på detektivromaner av J. K. Rowling under pseudonymen Robert Galbraith. Än så länge är jag varken fast eller imponerad, men vem vet. Jag har sett de tre första avsnitten och återkommer när jag sett de två resterande i säsong 1.

Nej, nu är det helt tomt på hjärnkontoret. Lika bra att packa ihop, stämpla ut och dra till stranden. Med kamera. Och jättestora, goda, gula plommon.
Ha en skön helg!


Vandra med mig på Kreta!

Koppla av, njut av naturen och landskapet samt upplev mina gömda pärlor.
Mer information
http://inspirewiz.com
Välkommen!

4 tankar på “Spridda skurar

  1. anette lärjedal

    Härligt höra om det ” vardagliga ” minns när jag tränat på att säga på grekiska / kan jag få notan tack \ och kyparen säger aha du vill betala, på ren svenska. Där fick jag haha. Själv varit på simkurs 8 pigga pensionärer med super pedagog, crawl, fjärilsim med mera gör sköj ( göteborgska) inomhus givetvis. Trevligt följa dig.

    Gillad av 1 person

    Svara
  2. juliann66

    Grattis till sålt hus och kamera!
    Vårt hus har inte ”kommit ut” än, spekulanterna i söndags ska visst få känna sig VIP ett tag till. Men så länge de inte kommer med relevant bud känner vi att det kan kvitta och vill komma till skott med fler budgivare…
    Skönt att det går att andas och röra sig igen! Hoppas du får en lång och skön höst 🙂

    Gillad av 1 person

    Svara
    1. iamittilivet Inläggets författare

      Vi började också med en ”VIP”, men så här efteråt kan vi konstatera att det tog lite för mycket tid och kraft. Man måste kunna fatta snabbt beslut om man är ”VIP”, fördelen att slippa risken för budgivning är så stor och måste vara värdefull att slippa. Hoppas det löser sig snabbt för er, ni vill väl bara flytta till nya huset nu!
      Detsamma!

      Gillad av 1 person

      Svara

Lämna en kommentar