Mest svammel

Idag har jag varit hos frissan så nu känns det inte längre som om jag går omkring med en varm yllemössa. Vi hade ett intressant samtal om bl a kyrkan, generationer, namnsdagar. Jag får återkomma till det i ett annat inlägg, det var en del nyheter för mig som jag får fundera lite över. I förra veckan passerade jag ett kapell där det var dop utanför. Två personer höll barnet och ett vitt band omslöt personerna. Fick info av frissan: det är en sed här på Kreta att man symboliskt binder samman gudfar och gudmor.
Och anledningen till den höga aktiviteten i kyrkor och kapell under senare delen av juli var många viktiga helgonnamnsdagar. Nu är det mycket aktivitet inför Marias himmelsfärd på måndag, sedan sätter bröllop igång igen. Det är uppehåll för tillfället pga att man inte ska äta kött.
Mycket att hålla reda på!

Jag var på stranden igår, det var så varmt att jag tog ett dopp, mitt tredje i år. Normalt sett är jag en trevlig och rar människa, men jag är så trött på frågan ”Varför badar du inte?” att jag alltid svarar: ”Varför ska jag?”. Näsvist, jag vet, men jag går inte runt och frågar folk varför de gör si eller så.
Gott om folk på stranden, grekerna har semester nu de två första veckorna i augusti. De flesta är inte regelrätta turister utan anhöriga till någon på ön som de hälsar på eller så har familjen kvar hus här som de har som ”fritidshus” (en del kommer också vid andra tillfällen, t ex påsk).

Så var det något annat jag skulle skriva om…går ju inte att tänka och långt mindre hålla kvar en tanke i värmen…

Jo, jag skulle ju lyssna på musik i söndags kväll. Därav blev intet, inställt eller nå’t. Jag gick runt och kollade, men det var ingen aktivitet. Satte mig på stamtavernan med e-bok och ett glas vin istället. En lätt bris kom, så skönt! Kvällarna är ok efter nio – halv tio. Dygnet blir lite förryckt nu under hetaste perioden och jag kan inte sova dagtid så det blir långa dagar.

Efter frukost i söndags tog jag en promenad i sta’n. Stort misstag! Det var inte speciellt skönt trots att jag sökte skugga så mycket som möjligt och när jag om hem var kläderna och jag dyngsura. Men benen hade i alla fall fått röra sig lite.

Och det var en sak jag skulle fråga: önskas det uppdatering om Vasilis (se blogginlägg här)?

Knäckebrödet snart slut – smärre katastrof! Tittade in på lilla super market mitt i sta’n som ibland har knäckebröd. Nu verkar det som om det ingår regelbundet i sortimentet och de har t o m utökat med en sort till tre sorter. Så skönt att civilisationen kommer hit!

Hittade en liten, liten ödla på golvet en dag, de är vanliga på sommaren enligt min frissa. Första gången jag sett en så’n! Jag tycker om naturen utomhus så ödlan förpassades till andra jaktmarker. Myrorna och bladlössen flyttade ju för en tid sedan, grannens hund är tyst för det mesta (min hyresvärd har pratat med husse). Nu krigar jag med duvor som slår sig ner i ledningshärvan vid min balkong och ”kurrar” eller vad det nu kallas när de låter. Ibland måste jag hota med kvasten för att de ska ge sig iväg. Undrar om det också skulle fungera på vissa damer nere i gränden….!?

 

”Duvslaget” strax utanför min balkong.

Ikväll får det bli besök på taverna för att äta nå’t litet och nätt. Jag orkar inte ens tänka tanken ”om jag skulle fixa middag idag, vad skulle jag då…..”…nä, det tar slut där.

Nä, nu får jag sluta svamla, det här blir det ju ingen mening med eller innehåll i. Ska man utföra någon form av tankearbete ska det ske på morgonen så imorgon eftermiddag är det dags för ett strandbesök. Om jag ska bada? Inte vet jag.

VANDRA PÅ KRETA!
Kickstarta hösten eller ta en paus!
Njut av landskap och natur, låt tankarna flyga, vila och få energi!

Mer information på hemsidan http://inspirewiz.com
Berätta att du läser bloggen när du bokar, det ger dig 15 % rabatt!

Välkommen att vandra! 

9 tankar på “Mest svammel

 1. Monica Bauer-Nilsen

  Så herlig at du hadde tatt bilde av lyktestolpen ved balkongen din. La merke til den da jeg var hos deg i fjor. Den sammenblandingen av ledninger er så utrolig gresk!!!!! I grunnen rart at det ikke skjer noen ”uhell” innimellom……
  Forøvrig på tide du fikk besøk av en øgle…..Er det det samme som firfisle, eller gecko??? I så fall bor det et par i veggen hos oss på Lagada. That’s why I love cats!!!! Vår ”huskatt” tar dem gjerne, og det setter jeg stor pris på!
  Ja, hvordan går det med Vasilis? 😊

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Någon föreslog att jag skulle koppla in min el i röran…då hade det nog hänt en olycka! 😉
   Jag vet inte vad det var för sorts ödla, vi presenterade oss inte för varandra. Säkert ofarlig, men vi behöver inte bo ihop. 😉

   Gilla

   Svara
 2. juliann66

  Underhållande svammel går alltid hem 🙂
  Här blåser vi nästan bort och det känns höstlikt med bara 13 grader när jag kom ut efter jobbet ikväll. Inte roligt det vädret heller 😦

  Gillad av 1 person

  Svara
 3. Jannis

  Vi har 8 grader. Önskade att jag hade vantar på mig när jag var ute en sväng. Tur att det är bara 14 dagar kvar i kylan. Nu flyttar fåglarna och vi. /Ylva

  Gillad av 1 person

  Svara
 4. Birgitta i Umeå

  Du svamlar inte!
  Detta med ”Varför badar du inte” var mitt i prick tycker jag.
  Och Jannis och Ylva, vi flyr den 27 augusti. men bara för en vecka. Men vi återkommer 2 veckor i november och sen långturen i 6 veckor från och med 12 december. Men det blir nog bara västra sidan,,,,,
  Och Jannis, det går ganska bra med fotbollen.

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s