Arbetsplatskonflikt

När man startar egen firma får många något drömmande i ögonen och säger ”Gud, så skönt att inte ha nå’n chef!” De har inte träffat min och nu har vi en konflikt, snart är det krig!

blogg_fyratimmarskroppen_se

Bild från blogg.fyratimmarskroppen.se

Min chef:
– Nu är perfekt tid att ta tag i att undersöka andra marknadsföringsvägar, se över utbudet i firman, kontakta olika intressenter, ta tag i det som inte hunnits med. Och givetvis att se över befintliga vandringar, bedöma om någon ska bytas ut. Studera kartor och lägga upp nya vandringsalternativ som vi kan sätta igång med direkt när värmen sjunker i månadsskiftet aug/sept.

Jag:
– Jaha. Och vem ska göra det?
– Du! Vem annars? (suckar, rösten låter lite som när man pratar med barn)
– Och du då? (något irriterad)
– Jag? Jag är ju visionären, idésprutan. framåtdrivaren, utvecklaren! Det kräver mycket tankekraft och energi, det är inget arbete som kan utföras när kvicksilvret går över 30 grader flera dagar i rad.
– Menar du att du tar ledigt??? (mycket förvånad….eller egentligen inte alls förvånad….kanske mest förvirrad)
– Naturligtvis. (hon tittar ut genom fönstret som man gör när man vill att den man pratar med ska förstå att det går inte att föra samtal med någon som är så intelligensbefriad)
– Men jag då? När ska jag vara ledig??
– Ja, du. (drar på det som om jag bett henne ta ner månen) När kan du tidigast gå i pension?
– Vad har det med saken att göra? Om tre år, tror jag.
– Se där! Då vet du ju när du får ledigt!
– Men vänta lite nu! Om jag ska göra jobbet….
– Just det!
– …hur ska jag veta vilka marknadsföringsvägar och intressenter och personer som ska kontaktas?
– Men snälla du, jag kan inte göra allt! Lite framåtanda och initiativ har du väl? Inte konstigt att jag behöver vara ledig. (det sista mumlar hon)
– Vad sa du?
– Ju mer tid vi lägger på den här diskussionen desto sämre för din del. Glöm förresten inte att ansöka om återbetalning av moms, bokföra och momsredovisa. Och att uppdatera hemsidan och sociala medier. Har nyhetsbrev gått ut för juli? Bara så jag vet att vi ligger framme, så jag kan koppla av.
– Jag skulle vilja diskutera löneförhöjning och personalutveckling.
– Men snälla människan, vi är fortfarande i uppstartsperioden. Kräva är enkelt. Nu får du lugna dig, ta tag i det som ska göras istället. Så, iväg nu!

Så’na diskussioner har vi titt som tätt. Min nuvarande chef är värre än de dåliga chefer jag haft tidigare i mitt arbetsliv. Tillsammans. Och jag blir inte av med människan! Hon följer med överallt, det är som om hon inte har nå’t eget liv!

Det är roligt att vara egen företagare. Fast inte alltid och inte hela tiden.

Jag tänkte prova en ny annonstext, vad sägs om det här:

VANDRA INTE PÅ KRETA!
Du kan bli pigg av all frisk luft och stuka benen.
Taggiga buskar, bräkande getter, insekter och svett – usch!

Ingen bra information på hemsidan http://inspirewiz.com
Berätta att du läser bloggen när du bokar, då får du 15 % påslag!

Välkommen någon annanstans!

4 tankar på “Arbetsplatskonflikt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s