Småkryp och gammelfall

Så har vinden lugnat ner sig, det är bara en svag fläkt kvar. I lägenheten står det stilla så fläkten är igång. Ganska tröttsamt att lyssna på. Jag har faktiskt varit på stranden i eftermiddag. Parkerade mig under parasoll med bok och njöt av svalkande vind från havet.

DSC01918

Många blåa nyanser i utsikten från solstolen idag! Seglade in, kort besök i land, slog på motorn och gav sig iväg. (klicka på fotot för större format)

Annars krigar jag. Minns du att jag hade löss för ett tag sedan? Ja, inte bokstavligen utan mina balkonglådor. De fick mig att fatta beslut att göra mig av med balkonglådorna. Mottagaren blev glad och jag blev glad som nu har färre blommor på balkongen. Och en renare balkong. Inte klokt så mycket snafs det blir av blommor.
Det nuvarande kriget utkämpas mot myror – inomhus. Jag tycker om naturen – utomhus. Jag har bestämt att jag ska försöka städa ut dom så nu torkas det golv varje morgon med en urstark (kanske miljöfarlig, men vem bryr sig?) lösning. Och det har redan gett resultat efter två morgnar så håll tummarna! Målet är att ha myrfritt till helgen.

Harry, engelsmannen som jag berättat om tidigare, snubblade över en mattkant för en tid sedan och slog sin hand ganska ordentligt. Han föll i förra veckan och slog rygg och nacke. Igår möttes vi i vår minimarket och han berättade då att han fallit igen, men inte slagit sig. Varje gång intygar han att han varit nykter, jag vet inte riktigt vad han tror att jag tror om honom.

Nu är han lite orolig över att hans barn ska insistera på att han flyttar till England. En av sönerna kommer på några dagars besök i augusti. Harry sa att kanske hans dotter hinner före, kommer ner och packar hans väskor.

Det är svårt det där med att bli gammal, dvs när kropp och knopp börjar svika. Svårt nog när man är på hemmaplan. Något att fundera över kanske redan när man planerar att flytta utomlands som pensionär.  Att välja var man ska bo med lite tanke på framtiden. T ex branta gator – hur enkelt och smärtfritt är det om några år när lederna börjar bråka? När är det dags att packa och återvända eller går det att bo kvar?
Och avstånd kan vara svårt för anhöriga också. Fast vad som helst kan hända när som helst oavsett var de berörda befinner sig geografiskt. Det är väl en liten falsk trygghet eller orosdämpare att det är bättre att vara nära.

Harrys barn är oroliga, de vill ha honom närmare.
Harry tycker att de måste lyssna på honom, att det är hans liv, han vill inte flytta till England.
Jag kunde så klart hålla med om honom, men sa att jag kan förstå dom också.
Då sa Harry: ”Me too.” Så var han tyst ett ögonblick, skrattade till och sa: ”But I don’t tell them that.” Så la han till: ”They have to respect my will.”

Jag hoppas han får gå här med sin Sophie ett bra tag till, men om det inte är meningen hoppas jag att det tar slut här så han slipper packa sina väskor.

SISTA CHANSEN!
Boka höstens vandringsvecka senast den 15 juli
och du får 15 % rabatt!

Mer information på  hemsidan http://inspirewiz.com
Välkommen att vandra och Καλώς ορίσατε till Kreta!

14 tankar på “Småkryp och gammelfall

 1. Ann-Sofie

  Myror är ett förbaskat otyg när de är på fel ställe. Hoppas att du lyckas. Jag har lärt mig att de dras till bl a socker. Så kolla vart de tar vägen, och är det en sockerpåse i den riktningen. Stoppa ner den i en plastburk med lock.
  Stackars Harry och hans barn. Fråga honom om han har mattor hemma, isåfall skall han ta bort dem för att minska risken att ramla. Om han är lite vinglig när han går kanske han skall skaffa antingen en käpp eller en rullator som stöd. Har just nu denna diskussion med min kära mor hemma i Sverige som också går och ramlar titt som tätt och som går mycket bättre om hon har t.ex en varuvagn att hålla sig i. Men en rullator, nej minsann så gammal är hon inte. Fyllde 83 för en månad sedan. Inte lätt alla gånger.

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Allt är packeterat på nå’t sätt och jag tycker jag är noga med smulor osv. Jag vill nämligen absolut inte ha in kackerlackor vilket jag sluppit än så länge (ta i trä…).
   Min mor skulle inte ha larm, inte rullator…..jag har bestämt att jag ska ha all hjälp jag blir erbjuden!

   Gillad av 1 person

   Svara
 2. Ingalill Franzén Polikarpidou

  Jag kör Raid på både myror och kackerlackor, utan pardon!! Fast i år har jag knappt sett någon av dem, vad kan det bero på? Bin, humlor, fjärilar och gräshoppor lyser också med sin frånvaro, jag börjar bli riktigt orolig för att något inte står rätt till alls ute i naturen.. 😦
  Ett säkert kort att få myror inomhus, är att ha glömt minsta lilla matbit framme. Som från ingenstans kryllar det plötsligt av små minimyror.
  Harry verkar inte vara typen som skulle vilja gå med rullator, men en käpp kanske inte vore så dumt? Hoppas att hans barn respekterar hans vilja.

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Gissat att Raid är nå’t ohyremedel? Spray el likn? Var köper man det? Har ingen mat framme så jag fattar inte varför de föyttade in, kan ha missat lite smulor nå’nstans kanske. Hade ju tvärdrag i flera dagar så smulor kanske samlades vid nå’n list eller nå’t. ”Minimyror” var en bra beskrivning! Nu ska dom ut i alla fall.
   Ska se vad jag kan föreslå till Harry, käpp skulle nog kunna fungera. Han avslöjade också att han blir yr när han ska plocka upp nå’t från golvet. Mannen får nog ta det lite lugnt nu på ålderns höst.

   Gilla

   Svara
   1. Ingalill Franzén Polikarpidou

    Japp, Raid är en sprayflaska mot just de otäcka kräk vi talar om. Säkert jätteförbjudet i Sverige (?), men här kan man inte klara sig utan! Du kan köpa den i vilken super-/minimarket som helst. Raid är ett känt märke, de marknadsför flera olika produkter för insektsbekämpning.
    Du skulle sett mig för några år sedan, när jag skulle gå in i badrummet på kvällen/natten. Jag var utrustad med både Raid-spray och flugsmälla och förde ett regelrätt krig mot 8 kackerlackor, som satt på duschdraperiet, varav 2 st parade sig, så den såg ännu större ut, LOL!! Nuförtiden ser jag nästan ingen lacka (peppar, peppar!), kan bero på att vi fått renligare innehavare av tavernan bredvid…
    Ja, man vet aldrig varifrån minimyrorna kommer, plötsligt är de bara där och plötsligt är de borta igen. Lycka till! 🙂
    Det verkar som att Harry börjar få det jobbigt, han borde ha någon som tittar till honom en stund varje dag. Bra att barnen kommer på besök snart, kanske de kan komma på en lösning (som inte inkluderar flytt till England, om Harry själv inte vill det).
    Natti, natti!! 🙂

    Gillad av 1 person

    Svara
    1. iamittilivet Inläggets författare

     Ska kolla i min super market. Tack för tips!
     8 st! Fy så äckligt! Kackerlackor ser jag då och då i gränderna här i gamla sta’n. En kackerlacka gör sig bäst i väldigt dött tillstånd.

     Gilla

     Svara
   2. Ingalill Franzén Polikarpidou

    Lol, håller med dig fullständigt, Ia!! Jag hatar lackor, de är faktiskt det enda djur jag undrar över varför de finns överhuvudtaget! .P De har klarat sig i miljontals år, blinda är de också, men vet ändå exakt vart de ska rinna iväg och gömma sig! De älskar värmeböljor och fukt, därför får man hålla extra utkik i badrum och kök.
    Raid är ju ett gift, så om du sprutar inomhus, se till att inte ha någon mat framme, ta bort allt som står ivägen för den plats du ska spruta på o s v.
    Lycka till på din insekts- och myrjakt! 😀

    Gillad av 1 person

    Svara
 3. Ylva

  Och hur många gånger har man inte gått på deras finter. Sopat ut en kackerlacka som ligger på rygg och är död. Så vänder den på sig och springer därifrån. Men nu blir det raid rakt på om vi ser någon. Tack och lov inte så ofta nu när vi fått dörr och fönster som sluter tätt. En gång kryllade det när vi lyfte på locket till vatten behållaren på toaletten. Myrorna däremot verkar gilla zoss.

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   De
   r lömska och äckliga, de där kackerlackorna. Och så attans snabba och hårt pansar har dom. Nej, de gör sig verkligen bäst döda (helst krossade….). Jag tänker inte gå in och kolla vattenbehållaren på min toalett….
   Med ”zoss” menar du ”oss” eller är det nå’t ohyremedel som heter zoss? Myrorna och jag ogillar inte varandra – vi ska bara hålla oss till respektive hemvist! 😉

   Gilla

   Svara
    1. iamittilivet Inläggets författare

     Jag har dödat massor av myror hos mig, här är det som sagt fullt krig! Kanske samma ”skröna”(?) som finns om kackerlackor, dvs om du dödar dem så befruktas (eftersom de ska vara tvåkönade) och spräcks äggsäcken. Jag hörde det först idag, tycker inte att det låter speciellt vederhäftigt, men så är jag inte så intresserad av kackerlackors kärleksliv och fortplantning så de får sköta det bäst de vill. 😉

     Gilla

     Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s