Årets första måndag

Nu har jag krupit fram ur mitt ide! Två dagar med märklig klädsel, elfilt och värme från AC och element. Igår kväll kändes att något hände, det svängde. Temperaturen steg. Tyvärr betyder det att en del snö försvunnit från bergstopparna, men det kommer säkert nytt framöver.

Oj, vad det öste ner tidigt i morse! Jag vaknade av skvalet och ställde på liggande fot in morgonrundan. Det var bra för under dagen har jag mest rantat runt på sta’n känns det som. Betalat räkningar, lämnat in datorn och hämtat den igen, handlat, språklektion. Där emellan har jag förberett marknadsföring och börjat samla ihop alla underlag till bokslutet. Imorgon ska det skannas så det står härliga till!

Det är inte smart att försöka skriva blogginlägg efter lektion i grekiska. Det är svårare än vanligt (och det vill inte säga lite…) att komma på nå’t spirituellt och klokt och roligt. Min hjärna blir alldeles förvirrad och vindlingarna vindlar sig både hit och dit. Kan det vara hälsovådligt att studera grekiska, tro…

På onsdag är det dags för sista helgen: Teofania. Trettondagen i Sverige firas till minne av de tre vise männen, Teofania handlar om Jesu dop. Mer om detta i bloggen på onsdag.

Efter Teofania är det väl dags att återgå till vardagen så julen får städas ut och den något välmående och kraftigt utvidgade kroppen skrämmas ut på vandring. Den behöver nog inte så mycket skrämsel för det börjar rycka i vandringsnerven. Det är gott att växla in på ett annat spår, t ex helgfirande, ett tag så uppskattar man den vanliga tillvaron igen.

Nu ska jag försöka få ihop en middag utan att lägga imperfekt i stekpannan och sätta in kycklingfilén i pärmen.

 

4 tankar på “Årets första måndag

  1. iamittilivet Inläggets författare

   Nope! Han behövde 1 tim för att byta tangentbordet, men ringde efter 20-25 min att det inte gick med det tangentbordet jag köpt…..suck…..fortsätter med externt tangentbord ett tag till så laptop:en är inte så ”bärbar”…

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s