Jippi, vi klarade det!

Högtrycket, alltså. ”Prisa Gud, här kommer skatteåterbäringen!”. Nå’t i den stilen utbrister nå’n i den tecknade filmen om Robin Hood. Det kändes så i morse fast ”skatteåterbäringen” får bytas ut mot ”normalväder”.

Så har högtrycket dragit vidare eller upplösts eller vad det nu har gjort. En het helg med otroligt lite sömn är till ända. Sömnlösheten och hettan gav ett berusat tillstånd som pendlade mellan yrsel och idioti. Det kan hända att jag setts spela på underläppen med fånig blick någon gång under de här dagarna. Det är ett töcken så jag minns inte riktigt.

I söndags följde jag med Johanna och Nadine upp till bergsbyn Agios Stefanos, de skulle sälja lite saker på loppmarknad. Min roll var komplicerad då den var mångfacetterad: bärare/assistent/medföljare/kaffehämtare/underhållare. Vi såg fram emot lite sval luft, men ack vad vi bedrog oss. Det kom inte så väldans mycket folk, de körde väl till stranden eller körde AC i hemmet. En del blev sålt, resten packades ner till nästa gång.

Nadine packar upp och spanar efter kunder medan jag faktiskt har en vandringskund i telefon!

DSC00426

Johanna och Nadine säljer så det ryker!

När jag ramlade in i hemmet vid 8-tiden på kvällen var jag inte riktigt säker på att jag kommit rätt. Så slint kan det slå.

Gårdagen vimsade jag runt här hemma på förmiddagen för att sedan nedsänka min vätskefyllda kropp i solstol under parasoll. Väldigt konstigt väder! Kraftigt soldis som solen inte kunde tränga igenom och vattnet var inte så varmt som i förra veckan. Sen eftermiddag började det blåsa ganska ordentligt, tidig kväll såg det ut som om det regnade uppe i bergen och svalorna for runt som orienterare utan kompass och karta. Att ett väderomslag var på gång var väldigt tydligt! Därav den stora glädjen i morse då en sval vind lekte med luften i sovrummet. Jag låg kvar en timme extra och bara njöt!

Idag känns det som att vara pånyttfödd. Inga stordåd utan jag har fixat lite småsaker, vilat, gått en runda på sta’n, mjukstartat tankeverksamheten.

Nu kommer sensommaren/hösten! Äntligen!!

(Undrar du varför jag inte skriver något om valet eller krisen i Grekland? Jag har inget att berätta, har haft fullt upp med att överleva känns det som….)

2 tankar på “Jippi, vi klarade det!

  1. iamittilivet Inläggets författare

   Luften och temperaturen är annorlunda här. Det är inte helt torrt här heller, men en himla skillnad mot helgen som var vedervärdig! Kanske ni har en liten släng kvar?

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s