Litta av varje

Lördag

Varje lördag är det marknad och jag har så goda föresatser innan jag går dit: inte köpa nå’t! Som ensamhushåll är det ingen mening att samla på sig en massa grönsaker. När jag väl är där så funkar det ibland och ibland inte. Denna lördagen var en ”inte”. Kom hem med ett antal kassar.

På ett café vid marknaden samlas några utlänningar i olika grupperingar och jag fick en stunds prat med några svenskar som bor här del av året och en engelska. Roligt med omväxling och vi kan tipsa varandra. Eller bara skvallra lite.

Händelserik lördagskväll! Tidig kväll skakade det lite, kollade på nätet och jodå, det hade varit ett skalv söder om sta’n ute i havet. Lite senare hade vi det längsta elavbrottet hittills! Plötsligen, mitt i frukten efter middagen, slocknade hela sta’n och det varade i 40-50 min! Traskade hem och läste i ficklampans sken. Inte mysigt, men funktionellt.

Söndag

Ny utflykt, denna gång gick vi till Milonas vattenfall. Det finns en del vattenfall på Kreta, oftast ingen större idé att kämpa sig dit under andra halvan av sommaren och hösten. Nu var det full fart! Ganska många människor i rörelse, kan bero på att det finns tydliga markeringar till vattenfallet och att det inte är så långt. Såg ett gäng vandrare på håll, det visade sig vara en vandringsklubb från Agios Nikolaos, minsann!

Efter vattenfallet var det dags att äta och det var SÅ god mat! Riktigt smarrig söndagsmiddag. Konstaterade på väg tillbaka till Ierapetra att vi ätit ungefär dubbelt så länge som det tog att besöka vattenfallet. Hm…. Vi konstaterade att det var nog en alldeles perfekt fördelning.

På kvällen njöt jag av Lunds studentsångare på tv4play. Ett riktigt vårtecken! Men det såg väldans kallt ut i Lund, de flesta magnoliorna vid universitetet var fortfarande i knopp och folk hade handskar och mössor! Tror att jag stannar här.

Foto på min flickr-sida!

Måndag

Oj, oj, jag skulle gå ett ärende till posten, men det gick inte att komma in. Gick vidare för att betala telefon mm och i den butiken var det också gott om folk men inte fler än att jag kunde få räkningarna ur världen. Hörde att regeringen lyckades skrapa ihop pengar förra veckan till pensionsutbetalningar, vet inte om de blev försenade. Så hade vi ”röd dag” (i dubbel bemärkelse…) i fredags. Alla skulle antagligen betala räkningar mm på posten idag. Nåja, det kommer en dag imorgon också.

Tvättmaskinen har gått varm idag. Nu har värmen hållt i sig en vecka så nu stoppas alla vinterkläder längst in och högst upp. Faktum är att vi fått lite av värmebölja, men det gör inget. Hus och människor behöver värmas upp och kvällar och nätter är svala.

Mycket småfix idag, bl a med firman. På torsdag kommer vänner från Sverige så jag tänkte få undan en del dessa dagarna. Jag kan också behöva lite ”ledighet” även om man aldrig är helt ledig som egenföretagare. Idag har jag t ex bara varit ute under min morgonrunda och när jag gjorde mina ärenden på sta’n. Det går ju inte, så kan man inte ha det när fåglarna sjunger och solen strålar från blå himmel. Det får bli vandring imorgon!

Lögner och olika fakta

Tysk media rapporterar att tyskar inte ska åka till Grekland för grekerna vill inte att de kommer. Lögn.

Engelsk tidning skriver att nästa vecka (den förra) skulle alla bankomater vara tomma, det skulle inte finnas några pengar. De tryckte senare en rättelse (alltså ingen dementi). Lögn igen för det finns pengar i bankomaterna.

Grekisk nättidning idag: flera bankomater i Berlin var tomma i helgen pga nå’n strejk. Lite småkul.

I facebook-grupper diskuteras om man kan åka till Grekland eller inte. Tänk om det blir en Grekexit! Tänk om de går över till drachmer! Det är samma rykten som var i omlopp 2012 då jag var här på våren. Önskerepris.
Jag tror nog att man kan åka hit, utträde ur EMU och byte av valuta görs inte på en eftermiddag. Har du något du undrar över så får du gärna höra av dig – kan jag svara eller ta reda på svar så gör jag det.
Det är viktigt att så många som möjligt kommer, än så länge ser det mörkt ut på bokningsfronten.

Lite roligt det där med media! I vissa nättidningar så är Varoufakis bortkopplad eller åsidosatt från förhandlingarna med euro-gruppen. Och nu går förhandlingarna så jättebra för han var…ja, vad var han? Kanske de grekiska nättidningarna har en poäng när de skriver att han blev för mycket för de europeiska politikerna. Han verkar ha huv’et på skaft och inte vara rädd för att säga vad han tycker. Intressant figur!
Enligt grekisk nättidning och ett uttalande från honom själv så är han inte alls bortkopplad utan nu är det en grupp som förhandlar och han ingår i den.
Allt beror på synvinkel. Nästan roligare och intressantare att följa så’nt än själva förhandlingarna!

 

2 tankar på “Litta av varje

 1. anita wag agrimanaki

  Ja, du…jag kommer ihåg en gång när nyheterna spred ryktet att alla skulle ha kontanter med sig för att det gick varken att ta ut eller betala med kort. Gissa om Forex tjänade pengar på det!!! Jag försökte såg gott jag kunde dementera ryktet i min blogg och jag garanterade att det gick utmärkt att betala med kort hos mig trots att det sas att grekiska företag inte accepterade kort…
  Och skulle det vara så j…t nu att det blir så att turisterna inte kan betala med kort så kan jag fixa det ändå med mina kunder..så länge vi har internet så kan vi ta det över paypal.

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Vi var några stycken som mail-bombade Forex eller om det var ett resebolag våren 2012. Till slut kom det upp några meningar på hemsidan: ”Vi har fått rapporter om att det är inga problem”, men skadan var ju redan skedd. Varför inte ta reda på fakta innan man skriver?
   Klart att det ordnar sig, ingen är intresserad av att ha ett land i Europa som står absolut stilla.
   Paypal är en lösning, banköverföring via internet en annan.
   Hoppas du får full fart i butiken!

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s