Varning för humör

I morse gick jag lite längre än vanligt på morgonrundan. Så var jag tvungen att göra några ärenden på sta’n. Och efter det tog det lite tid att hitta bra musik på spotify. Äntligen var det dags för planering som ju tar sin tid. Mycket tid. Faktiskt riktigt märkligt så lång tid det kan ta att skriva en lista.

Till slut fanns ingen återvändo: vårstädning och fönsterputsning. Du som hängt med i bloggen ett tag vet vad jag tycker om hushållsarbete. Och om arbete som aldrig tar slut, aldrig når sitt mål. För så är det ju med städning och så’nt. Man blir aldrig klar!

Grrr vad jag blir på dåligt humör! Riktigt jäkligt dåligt humör!! Och inga käcka tillrop i kommentarsfältet, tack.

Damma, dammsuga, torka golv….absolut inte röra datorn! Mattorna får ligga kvar 1-2 veckor för det är svalt kväll och natt. Ut på stora balkongen. Värmen är här och utesäsongen har börjat. Grannfrun är i luven på tonårsdottern i år igen. Ja, ja. Det är något jag tänkt på, att så många grekiska kvinnor har så gäll röst och låter som kulsprutor. Inte konstigt att gubbarna går till kafenion.

Dags för lilla balkongen som helt ärligt såg ut som faen. Min granne använder sin del till förvaring, jag använder inte alls min. Nu är den presentabel.

Fönsterputs – var är storasyster? Ingen ställer upp när man behöver dom! Hon är en jäkel på att putsa fönster och skötte mina i Sverige. Får väl göra det själv. Dammsuga myggdörren fri från Sahara-sand och annat. Jag är den enda i kvarteret som dammsuger balkongen, de andra sopar och sopar. Det insåg jag ganska snabbt att det är hopplöst. Svårt att hålla balkongen riktigt snygg nu när jag har blommor. Alltid är det nå’t som jäklas…

Av någon underlig anledning gled tankarna iväg till feminism och jag blev mer och mer uppretad. Väldigt märkligt, jag som inte ens är feminist! Ibland kan man bli riktigt rädd för hjärnvindlingarna.

Eftersom da’n ändå var förstörd så tog jag fram strykbrädan. Jag är inte bra på att stryka, kläderna får hänga kvar i garderoben för ostruken kan man ju inte gå. Varför jag köper så’nt som ska strykas? Ja, det är väl duktiga butiksbiträden eller djävulen som frestar på nå’t sätt. Inte vet jag.

Är du i Ierapetra, promenerar i gamla sta’n och plötsligen hör medryckande 80-tals musik så vet du att där bor jag. Ring gärna på, men det sker på egen risk

På lördag ska sommarkläderna fram! Jippi!!

Nu är det dags för middag (det var förfärligt synd att smutsa ner den blänkande spisen!). Se’n ska jag sjunka ner i soffan och studera dammet som yr och som inte fastnade i trasan. Titta på när det landar och ladda för nästa gång. Som sagt, det tar aldrig slut!

8 tankar på “Varning för humör

  1. iamittilivet Inläggets författare

   Jag hör eller ser aldrig några dammsugare så det är nog bara du och jag! Förresten, jag såg nå’n dammsuga en matta för några veckor sedan!
   Fasen! Det slog mig nu att jag glömt jalusierna – de ska väl också tvättas, antar jag….?

   Gilla

   Svara
 1. equaltonone

  Jag dammsuger också balkongen…men det räknas kanske inte när det är på Klostergården i Sverige?

  Stryka är verkligen djävulens påfund….Jag skulle så gärna VILJA att allt var struket och fint och låg där i garderoben och väntade….Men jag vill absolut INTE va den som stryker grejorna!! Strykbrädor och strykjärn är för andra än mig!!

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Jodå, det räknas, men jag tror att det är vanligare i Sverige. Här sopas det mycket.
   Under ett par år hade vi städ- och strykhjälp. Känslan när man kommer hem från jobb och öppnar garderobsdörrarna och där hängde allt i givakt…..ljuvligt!!!
   Tänk att det finns dom som stryker allt! Himmel…..

   Gilla

   Svara
 2. juliann66

  Stryka kläder?! Nope, det händer kanske 1-2 gånger/år. Bustråkigt!
  Min mor stryker framför tv:n när det går nån bra film, gärna en gammal musikfilm, så hon kan dansa samtidigt 😉

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Jag har aldrig fattat det där med att stryka samtidigt som man tittar på tv! Och dansa också! Skulle jag aldrig klara, det skulle vara fullt med pressade veck. Eller är det kanske hemligheten….kanske blir väldans fint….hm…. 😉

   Gillad av 1 person

   Svara
 3. Irene Kristoffersen

  Her støvsuges også balkongen. Koste flytter jo bare støvet opp i lufta for så å falle ned igjen…
  Det er to ting i denne verden jeg er uvenn med , strykjernet og symaskinen. Stryke gjør jeg når jeg må ,sy gjør jeg aldri. Mai er ikke min mnd for da skal bunadskjorta strykes, og lin blir jo ” skrokket ” bare man flytter på skjorta.( klage , klage.. godt å få det ut ha , ha)
  Ser det er sommer på vakre Kreta øya , her holder vinteren så smått på å slippe taket.
  Ønsker deg en fin helg
  Hilsen Irene.

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Visst är det skönt att få klaga, släpp ut det bara!
   Försommar har vi fått, värmen kom i måndags kväll. SÅ skönt efter den kalla, långa vintern och kyliga våren!
   Detsamma!

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s