Vår här och där

Oj, så kalt och brunt det var här! Vintergäck, snödroppar, krokus i all ära, men det slår inte våren på Kreta. Jag saknar öns alla gröna nyanser på det vintergröna, det ljusgröna nyutslagna, olivträdens silvriga löv, mandelträdens blommor och mimosan som började blomma strax innan jag reste till Skåne.

Tills fler vårblommor dyker upp här i norr, blad och löv spricker ut kan du njuta av vad våren (börjar i febr – slutar i mitten av maj ungefär) bjuder på söderut. Usch, en så’n där bergig, torr ö tänker du kanske. Där kan väl inte finnas några blommor. Men titta här så fel du har! Det grönskar och spritter!! Lägg därtill fågelkvitter, dofter från örter, humlesurr, en ljum vårvind………

6938200916_e064454c45_o

2 tankar på “Vår här och där

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s