Nä, nu jävlar!

Vi har alltså köldknäpp igen, det är den tredje så nu börjar jag få upp lite rutin på att få varmt inomhus för att hålla värmen. Fast egentligen behöver jag inte bry mig för enligt den lokala expertisen så händer så’nt här högst vart 10:e år. Så nu blir det minst 9 milda vintrar – ett härligt perspektiv!

I morse förstod jag att natten varit kall och nederbördsrik för det ligger snö ganska långt ner på bergssluttningarna. I förmiddags blev det plötsligen så konstigt ljus, jag tittade ut. Trodde inte mina ögon. Det snöade!! Inte sakta dalande flingor visserligen utan vita, runda korn, men inte hagel eller kornsnö.

Hela Grekland skakar tänder. Jag bryt mig inte om regeringen, Grexit eller nå’n annan petitess. Om inte meteo.gr har rätt i sin prognos så svarar jag inte för följderna.  Det ska slå om på lördag, så det så!

6 tankar på “Nä, nu jävlar!

 1. kimmkimselius

  Usch, låter inte så kul. Här i norra Blekinge har vi vår. Fåglarna kvittrar parningssånger och lökarna sticker så sakta upp sina spröda blad.
  Kram Kim

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Våren finns här också, men vinter gör ett sista (?) ryck. När jag vandrat har jag sett blommor, insekter och hört fågelsång samtidigt som de högsta bergstopparna lyste vita. Man kan nästan säga att vi har två årstider samtidigt!
   Kram

   Gilla

   Svara
 2. Ann-Sofie

  Vår första vinter på Kreta, 2011-12, var enligt de bofasta den kallaste vintern på 20-30 år, och då hade vinte snö i hamnen vilket de haft i år….undrar vad statistiken säger egentligen om vintrarna på Kreta.

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Det är nog lite svårt att uttala sig om vinter på hela ön eftersom områdena är så olika. Norra kusten får ta första smällen när det är nordanvind. Enl lokalbefolk var det kallt i Ierapetra vintern 2004 så jag kör på det. Skulle det stämma med fler år mellan kalla vintrar så inte mig emot!
   Dec 2010 var jag här och då var det snöstorm, hela ön blåste igen. Det var borta och ok efter 2-3 dagar så så’na tillfälliga ”oväder” går man nog aldrig fri ifrån.

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s