Valrysare och måtte jag aldrig bli blasé

Väderprognosen kom på skam idag. Regnet blev istället strålande solsken – sicket lyft!

Valrysare
Igår kväll var jag på taverna för att följa valresultatet. Begrep inte så mycket, men god vän förklarade medan vi tuggade i oss god mat och hällde i oss rakí respektive öl. Kl halv nio kom en rapport att tendensen var att Syriza låg nå’nstans mellan 148-154 platser i parlamentet. Nu blev det spännande! För att få majoritet måste de ta 151 platser.
En timme senare kom ny rapport och den verkar stå sig idag: Syriza tog 149 platser. Nu väntar vi på att de ska kunna bilda regering, men det är öppet vem som vill gå ihop med dom.
Intressant är att Syriza blev största parti i valet 2012 också, men kunde då inte få ihop en regering så det blev nyval.
Partiledningar gavs möjlighet att uttala sig och kommentera. När det var dags för det nyfascistiska partiet utbrast spontana skratt på tavernan. Partiledningen sitter i fängelse så de uttalade sig via nå’n ledning. Lite konstigt att de får röster i ett land som hade det så svårt under 2:a världskriget och därefter inbördeskrig, men det kanske är yngre förmågor utan minne som röstat på dom. Jag får lite känsla av ”när ska mänskligheten lära sig av sin historia och sina misstag?”.
Återkommer nog till valet om några dagar då det lugnat sig något och vi ser vartåt det lutar, men spännande är det!

Måtte jag aldrig bli blasé
En del blir besvikna om de har chans på en miljon, men ”bara” vinner 100 000. Eller behöver något överdådigt för att känna glädje. Eller är inte nöjda förrän de gjort nå’t som ingen annan gjort. Du förstår nog vad jag menar.

Jag är uppväxt med att man faktiskt kan glädjas åt allt möjligt, det viktiga är inte stort eller smått, dyrt eller billigt. När jag flyttade in i lägenheten var jag tvungen att köpa en massa saker med en gång för att ”komma iordning” så snabbt som möjligt. Jag ville känna mig hemma, att det var ”mitt”, få landa. En del inköp blev inte så bra, det är så’nt man upptäcker när man ”bott in sig”, eller hur?

Nu går jag runt här med ett leende från öra till öra! Nytt duschdraperi i vitt som släpper igenom ljus så jag numera nästan blir bländad i badrummet. Men å så kul att kunna se vad som tvålas in i duschen istället för att känna sig fram.
Och toasitsen är ny, visserligen lite liten men toastolen är tydligen en gammal modell. Den tidigare sitsen satt inte fast ordentligt och var i gulnad plast. Inget kul att åka runt när det behövs lugn och ro för att prestera.
Jag skulle kunna sitta på nya toasitsen och njuta av ljuset, men köket är också ändrat. Arbetsytan är lite större än ett frimärke och ett nytt diskställ frigjorde en ganska stor yta. Proportionerligt stor, alltså, och en väldig skillnad. Några nya tillbehör som tömde ett skåp, efter ommöblering så vips finns allting på mycket mer logiska ställen och allt får plats.
Och så har jag möblerat om så när jag sitter och jobbar och behöver tänka efter en stund kan jag titta ut på bergen istället för in i väggen. Tankarna flyger högre och längre!

Måtte jag alltid kunna glädjas åt allt möjligt i livet och inte bli blasé! Måtte jag alltid kunna se saker att glädjas åt utan att behöva mer eller större. Det finns faktiskt mycket fint i livet och världen – trots allt.

Av bara farten blev det dammsugat och putsat fönster också. Det är faktiskt lite skandalöst: min fönsterputsare (storasyster) i Sverige kommer inte ner och putsar här. Precis som om jag flyttat till Australien! Visst är det dålig stil!?

Himmel, så fint jag har det! Fått massor av glädje och energi, kommer att jobba i en väldig fart imorgon. Nu ska jag koka en kopp kaffe och sätta mig i soffan och njuta! Ha en skön kväll.

5 tankar på “Valrysare och måtte jag aldrig bli blasé

 1. kathryn

  Hej JA nu hoppas vi på att det blir ordning på politiken;) Kul att läsa att du pysslar i din lägenhet och att det blir bättre och bättre. I dag har vi beställt resan till Rethymnon i juli och det ska bli såå härligt att komma tillbaka. Här hemma är det mörkt och ruggigt så njut allt vad du kan av solen.
  Ha en trevlig kväll du med//Kathryn

  Gillad av 1 person

  Svara
 2. juliann66

  Tack detsamma!
  Jag måste nog påminna mannen om fönsterputs-maskinen, alternativt köpa honom den i födelsedagspresent nu på lördag 😀
  Bor man trångt måste man hitta smarta lösningar och nej, jag tror inte det ligger för dig att bli blasé… 😉

  Gillad av 1 person

  Svara
 3. Jan-Erik Öhlund

  Att kunna glädjas år det lilla, tillhör det stora i livet! En del hör ihop med naturen. Glädjen över att kunna susa nedför det nypistade Tväråvalvet i Åre, stå på en surfingbräda och behärska elementen, lyssna på ljuden från omgivningen i Koutsounari, sitta under olivträden med frukost tillsammans med de grekiska vänner vi plockat bären med, njuta av utsikten från bergstoppar på Kreta m.m. Du hinner med allt detta, om du vill. Så många berg som du har varit på, hinner jag inte med!
  Annat kan höra ihop med små materiella ting. Byta toalettstol t.ex. På Kreta har vi gjort det flera gånger! De blir tryggare och bättre för varje gång!
  Kram / Jannis

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Så bra uttryckt: Att kunna glädjas åt det lilla tillhör det stora i livet. Visst är det så! och ofta är det så’na små saker man minns och inte de stora, påkostade evenemangen.
   Det blev nog ett litet syftningsfel som jag får gå in och ändra, det vara bara sitsen jag bytte. Lyckligtvis är det inget fel på toastolen. Det hade i så fall hyresvärden fått ta hand om, men det hade blivit lite praktiskt besvär ett tag….
   Hälsa och ha det gott! Kram

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s