Måndag – början på en bra vecka, hoppas jag

Igår hade vi en härlig söndag! Jag tror att det var nå’n sorts belöning för veckan som gått. Vindstilla, klarblå himmel och sol. Efter frukost utomhus flyttade jag till en bänk i solen och fortsatte läsa. Några (galna) människor badade.

På kvällen kom jag in på taverna som var nästan halvfull, men det var tyst! Märkligt, en lokal med greker och det är tyst!? Förklaring: fotboll på tv. Fast jag tycker att det brukar fara en massa kommentarer genom luften, kanske det här var en himla dålig match eller mycket stod på spel, vad vet jag. Skönt att få ett bord vid kaminen i alla fall.

Jag undrar om det finns nå’n högre makt som vill störa söndagsfriden för två söndagar på rad har omgivningen och jag skakats om. Det har alltså varit jordbävningar eller jordskalv nå’nstans ute till havs.

Jag har ingen tv, men det finns på de flesta caféer och tavernor. Oftast är ljudet frånslaget, man kan verkligen ifrågasätta vitsen med alla talande människor i rutan som är stumma. Härom da’n var ljudet på, jag tror att det var nå’n debatt och tre stycken pratade samtidigt. Så skulle väl aldrig en svensk göra, det är ju oartigt att avbryta eller ”prata i mun”. Egentligen har det ingen större betydelse för frågan är om någon lyssnar på någon idag. Alltså inte bara hör att den andre pratar utan lyssnar till vad den andre säger. Jag tror att vi missar många bra idéer, förslag och avstamp som kan leda vidare, utvecklas. För det är dessutom så att den har inte mer rätt som hörs mest.

Fick en fråga för en tid sedan om jag läser mycket litteratur inom personlig utveckling, inre liv o likn. Det gör jag inte. Lite utdrag här och där, men det fångar sällan mitt intresse. Jag har lite svårt för ”quick fix” eller förenklade filosofier, vill nog hellre plocka lite här och där, krydda med mina erfarenheter och forma nå’t som jag kan ta till mig. Två böcker är mina ”biblar” och nu har jag hittat en tredje som jag sträckläste i helgen. Ska låta den sjunka in lite innan jag berättar mer, men visst är det ljuvligt när något får bitar att falla på plats och utlöser kreativitet. En riktig aha-upplevelse!

Idag är blåsten tillbaka, stormvarning utfärdad, temperaturen som vanligt igen (skönt!) och jag har kommit in i ett kraftigt flöde. Blir inte mycket bloggat de närmaste dagarna för jag kommer att koncentrera mig på att rida på vågen och få ihop en hemsida. Och nu ska jag sno ihop en middag! Ingen rast, ingen ro….

 

1 tanke på “Måndag – början på en bra vecka, hoppas jag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s