Det nya har börjat så sakteliga

Oj, det har blivit lite rörig start på nya året! Igår tänkte jag blogga om lördagens vandring men det kommer imorgon och idag skulle jag blogga om nyår. Du ser, det är lite förvirrat.

Förvirringen kan komma av nyårsafton. Vid midnatt gick jag ut på balkongen med en isig ouzo för att skåla med mig själv, önska gott nytt år och visualisera fyrverkeri. Då börjar det smälla i en av gränderna och plötsligen syntes ett fyrverkeri på himlen lite längre upp i sta’n! Jag blev så förvånad. Och glad! Nyår 2010 var det mörkt och tyst i sta’n, jag fick veta att fyrverkerier har vi vid påsk. Utvecklingen går framåt!

Nyårsdag drog jag ut kontakten, jag gillar mjukstart. Sov länge, läste, lufsade runt i nattsärk hela da’n. Visst är det skönt med så’na dagar!? Det känns som om man stannar tiden ett tag, hämtar andan och bara finns till. Tror att det är säkskilt gott och nyttigt för stressade själar. Tittade ut och upptäckte att vi fått snö! Ja, inte nere i sta’n, men höga toppar i Dikti-bergen är snöklädda. Mysigt! Nu är det väldigt tydligt att vintern är här.

Fredag hade jag en lista med grejer att fixa, bl a fylla på förråden och hämta manual till nya elementet. Så lång i ansiktet jag blev! Alla butiker stängda, dött på sta’n. Jaha, då har vi väl helgdag idag också, tänkte jag. Men det hade vi inte utan det var stängt pga att alla butiker inventerar den 2 januari!

Igår var det vandring (men det kommer alltså i bloggen imorgon tillsammans med foto) och dags att storhandla! På kvällen riktigt smarrig pasta med skaldjur och gott vin ute på lokal. Det var jag värd!

Idag har Sofia och jag varit på typisk söndagstur. Du vet en så’n där som börjar med en liten idé och plötsligen har hela eftermiddagen gått och man är så nöjd med avslappnad och opretentiös aktivitet. Vi började med en tur till bergsby där Sofia skulle kolla ett hus och se’n tog vi ett glas vin med väldigt god meze på ett café med mycket fin utsikt. På väg hemåt kom förslag att köra till en taverna, önska gott nytt år och kanske äta nå´t litet. Det där ”litet” blev stor portion kanin med tillbehör. Och jag fick tips mot förkylning som tydligen bör intagas liggande då alkohol ingår, men da’n efter är man garanterat frisk. Låter lovande!

Varm jul avlöstes av regnig, åskig och blåsig nyår. Jag tycker att starten på nya året har varit bra trots lite rörigt med bloggandet, det känns som om det kan bli ett spännande och roligt år.

Vi har en helg kvar att fira: Theofania på tisdag. Den firas till stor del utomhus så vi håller tummarna för bra väder. Se’n återgår vi till den vanliga lunken, antar jag.

God fortsättning!

4 tankar på “Det nya har börjat så sakteliga

  1. iamittilivet Inläggets författare

   Vad säger egenvårdsspecialisten och apoteksteknikern om ett litet glas med rakí (lokal sprit), honung och kanel som ska drickas varm? Vill man vara extra duktig kan man pressa i lite citron!

   Gillad av 1 person

   Svara
   1. juliann66

    Hahaha! Jag hade kanske föredragit whisky i det fallet och om honungen inte är ”svensk” funkar det nog fint! Både kanel och honung är bakteriedödande och c-vitamin är bra i förkylningstider.

    Gillad av 1 person

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s