Fredagsblandning

Fredag för en vecka sedan lämnade jag mina nycklar till mäklaren. Känns overkligt. Eller i alla fall väldigt länge se’n.

Lite märklig efterdyning från gårdagens vandring, vet inte om jag ska kalla det skada eller erfarenhet eller bara dumhet: jag har bränt halsen. På utsidan, alltså. Den avtecknar sig mörkrött och mindre vackert mellan en blek kropp och ett något mindre blekt ansikte. Svider och stramar lite i nacken. Jag gissar att ett passande uttryck skulle kunna vara ”there is a first time for everything!”.

Så märkvärdig hon är, tänker du nu, som redan glömt svenskan. Nästan som skrönan om Anita Ekberg. Men så är det inte alls. Min trötta hjärna kan knappt prestera något vettigt på något språk över huvud taget. Gissar att det tagit mer energi och kraft än jag varit klar över att komma fram till detta beslutet, ta reda på information, förbereda och sedan genomföra. Målet har varit så tydligt och funnits så länge att det nu nästan känns….tomt. Har fått upp så’n fart så jag rusar på i samma takt som jag gjort de senaste veckorna och undrar varför det inte händer nå’t varje dag. Siga, siga! Calma, calma! Lugn, bara lugn! Börjar fatta, börjar snurra långsammare. Försöker landa i tiden och följa den och inte tvärtom. En sak i taget, jag har inte bråttom, har ju redan färdats en lång väg.

Idag har jag tittat på tre lägenheter! Två st tillsammans med en mäklare och jag blev full i skratt, men fick behärska mig eftersom jag inte hade kunnat förklara. Plötsligen kändes det som om jag deltog i ett avsnitt av TV-programmet ”En plats i solen”. Det blev både komiskt och surrealistiskt på samma gång. Okända människor som går runt och tittar på nya hem utomlands och ska börja nya liv – och nu är det JAG som går runt och tittar!

Nya lärdomar: mäklaren betalas av båda parter, vatten ingår inte i hyran och jag börjar förstå att jag måste skaffa ett ”tax number”. Det verkar ha samma funktion som svenska personnummer, dvs ”Sesam, öppna dig!”

Körde en runda i eftermiddag upp i bergen väster om Ierapetra. Svårt att se mig mätt på landskapet klätt i vårskrud. Följa molnen som färdas, nästan lekfullt, mellan bergen och låta tankarna göra detsamma. Det är gott.

Funderar över lägenheterna över helgen, nya tag på måndag! Imorgon ska hyrbilen få ta mig till Aghios Nicholaos. De har nästan lika goda crépes som i Genève. Bara en så’n sak!

7 tankar på “Fredagsblandning

 1. equaltonone

  Det där med språket…Jag tänkte på dig innan idag och tänkte just på det där med språk. När min Zabina var i USA ett halvår och pluggade så sa hon att det hon saknade mest var att prata svenska! Hon var ensam svensk på universitetet där hon gick och pratade engelska hela tiden….Har du några svenska bekantingar där på Kreta eller är det engelska för hela slanten? Kan du nån grekiska?

  Lycka till med lägenhetsletandet!!! Det är spänande att få vara med på din resa Ia!

  Kram /Lotta

  Gilla

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Inga svenskar i sikte – därför så viktigt med svensk nät-tv som tyvärr är väldigt begränsad. Grekiska kan jag bara en del fraser, men planerar att lära mig till hösten. Försökt 2 ggr i Sverige, men det funkade inte, tror att det hjälper att vara i miljön.
   Roligt att du hänger med!! Kram

   Gilla

   Svara
 2. Ilse

  Känner igen mig i det du beskriver om att vara så målmedveten och angelägen om att nå fram att det nästan blir ett antiklimax när jag väl är där. Tror du gör klokt i att sakta ner farten och försöka landa i det du strävat efter. Det är i alla fall vad jag behöver göra, just nu. 🙂 Kram!

  Gilla

  Svara
 3. Gela

  Ia, det vore väldigt konstigt om du inte skulle vara trött i hjärnan nu efter allt du har tänkt och gjort för att nå ditt mål, din dröm! Den processen har ju varit igång länge, inte bara från den dagen du sålde din lägenhet i Lund. (Hm, tänk de som ger upp, inte ens ’visionerar’ lite, lite… De blir å andra sidan kanske inte trötta i hjärnan, eller…?!)
  Spännande med lägenheterna…ser fram emot din adressändring..
  Kram / G

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s