Pengabekymmer

I en tillvaro på a-kassa och aktivitetsstöd där 14 månader gått back varenda en är pengar otroligt centrala. När jag växte upp fattades vi inget, men det fanns heller inte gott om pengar. Sparandets vikt och värde inpräntades och eftersom det inte fanns något överflöd så köptes aldrig något ”onödigt”. För mig är pengar verktyg och utan verktyg blir man ganska låst. Jag vet, jag har varit fattig under några perioder i livet, det är inte kul. Men det har jag skrivit lite om i ett tidigare inlägg som du kan hitta här.

Bostadsrätt är ett jäkla dumt sätt att spara eftersom det inte går att frigöra delar av kapitalet, t ex två väggar hade räckt långt. Men nu är den ju såld och idag kom handpenningen! Alldeles snuskigt mycket pengar fanns plötsligen på mitt konto. Ja, snuskigt och snuskigt, allt är ju relativt, men i min nuvarande tillvaro så var det mycket pengar. Jag kan nu luta mig tillbaka, låta axlarna falla och sova gott – nu har jag trygghet.

Jag har givetvis varit och handlat idag. Det blev en ny dator som ska ersätta den gamle som är minst 6-7 år gammal, nätadaptern fick bytas i somras, under cirka ett halvår har den hängt sig eller slår ifrån ungefär var 3:e dag, Office kraschade för cirka 3 mån sedan, jag har inga krav på höga hastigheter men i datorns och mitt förhållande är det nu jag som är den snabba……du förstår vad det här handlar om, eller hur? Ska ju inte köpa nå’t onödigt, ska inte kosta på sig, ska vara rädd om pengar, ska inte…..så nu sitter jag här med huvudvärk och dåligt samvete. För att JAG har handlat för MINA pengar till MIG. Det är en fin dator och jag kommer aldrig att kvala in till ”Lyxfällan”.

6 tankar på “Pengabekymmer

 1. Lena Nordin-Andersson

  Tänker på ett citat som brukar förekomma:

  ”Pengar gör ingen lycklig, men brist på pengar kan göra dig olycklig.”

  Det är aldrig kul när du känner att det knappt räcker till det mest basala. Jag hoppas att det löser sig för dig och att du kan få en anställning med inkomst.

  Lycka till

  Gilla

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Tack! Pengar gör nog ingen lycklig, men de ger fasen så mycket bättre förutsättningar. Ska bara lära mig att slå ifrån samvetet… 😉

   Gilla

   Svara
 2. equaltonone

  Åh, vad jag känner igen det där….Efter många år med knaper ekonomi så är det äntligen bättre, men ångesten för att handla vill inte lämna mig ifred. Det blir på något vis en vana att ha ont om pengar och man blir nästan rädd när det ”går bättre”. Rädslan för att pengarna ska ta slut blir nästan större än att inte ha från början! Märkligt det där!! Njut av datorn!!

  Gilla

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Känner igen det du skriver! Men visst är det trist att vi inte kan njuta när det faktiskt står på plus? Och man bör egentligen inte prata om ”att unna sig”, det är ju egna pengar. Ja, det är märkligt… Datorn blir nog bra, bara en fråga om hur många gånger jag ska bryta samman….. 😉

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s