Februarihopp

Så är den här – ”glyttafebruari”. Började lite grått och trist igår för att bjuda på gott om ljus idag och en fantastiskt vacker solnedgång i Lund. Och det är inte mörkt än fast klockan är kvart i fem!

Sista veckan i januari var ungefär lika trist som resten av månaden. Tog mig i kragen en dag och städade ordentligt. Kände inte för häftig musik så jag valde ballader och tänkte att jag blir väl aldrig klar. Det gick fortare än vanligt! Kanske det är så att den påverkan vi tror att vi behöver har motsatt effekt. Snabb, häftig musik kanske stressar och dränerar mer än den bidrar med. Intressant!

Mindre intressant var besöket på vinden där vi ställer innerdörrar till våra lägenheter. En av mina dörrar är stulen. Ja, ja, jag skulle kunna skriva att den är ”borta”, ”kommit bort”, fått ben”, men den är stulen. Jag hade satt på etiketter med lägenhetsnummer och rum så någon har konstaterat att den dörren är fin, petat bort etiketterna och använder den. Utan att reagera och, antar jag, skämmas. Är så himla glad att jag av mina föräldrar lärde mig att det som inte är ditt ger du fan i (kortversionen). Det jag funderar över är vad ”någon” använder dörren till eftersom jag bor i ett gammalt charmigt hus där allt är snickrat på plats. Det går t ex inte att sätta min köksdörr i sovrummet. Kanske den blivit en snygg sänggavel? Hoppas den kommit till glädje och nytta.

I fm ringde systern och föreslog bio 12:00. Vi bestämde till slut att vi skulle gå, ont om tid, jag fick i uppdrag att köpa biljetter. 11:53 står jag utanför Filmstaden med biljetter till föreställning 15:30, hon kommer med andan i halsen runt hörnan och undrar varför jag står där, vi ska ju gå på Kino. Finns någonting farligare än att tro att man vet? Full fart!! Vi såg Philomena som bjöd på skratt, tårar och tänkvärdheter. Underbar film och fängslande livsöde.

Förra veckan ramlade det in en blomstercheck från systern som en lite uppiggande present – trevligt! Tänk så lite som behövs!? På öppna spisen står nu en stor vacker bukett tulpaner. Fina blommor, men jag tycker inte om dom när dom lägger sig. Har läst 1 000-tals tips om hur man ska göra för att de inte ska lägga sig och se döende ut, men kommer aldrig ihåg nå’t. Och inte hjälpte det i lägenhetsförsäljningen utan idag var det visning utan några spekulanter. Hm….

Jag har förresten nytt boende ordnat så nu vill det till att lägenheten blir såld…….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s