Januariblues

Ett nytt år är så stort så det kan vara skönt att det inte rivstartar, att det liksom smyger sig på en. Men nu får det väl vara nog! Visst är väl januari trist, framför allt när det blir så här kallt. Inte vill man gå ut och OS har inte börjat och ont om pengar och….ja, det tar liksom inte slut.

Det finns dom som hojtar att man ska i alla fall vara glad över att dagarna blir längre. Det enda jag märkt är att den gråa delen av dygnet börjar något tidigare på förmiddagen och håller ut lite längre på eftermiddagen. Glad?!

Upptäckte för en vecka sedan början till fuktskada i skafferiet timmar före en lägenhetsvisning – onödigt spännande. Åverkan på vår fastighet under natten till lördag av några kreativa typer. Klotter och slå sönder fönster – vilken handlingskraft!

Var på Österlen i fredags – där hade dom rejält med snö som vanligt. Körde mor till banken och på väg dit var en hastighetskontroll. Första fartboten i Sverige på alla år och ett hårt slag mot ansträngd börs. Hepp!

Lägenhetsvisning idag – inte en själ. Antagligen går svenskarna omkring och tror att allt krisprat om euroområdet även gäller oss. Räntan är låg, arbetslöshetstrenden visar svag vändning. Dags att börja agera om det ska bli nå’n fart! Stillastående har aldrig lett nå’nstans.

Nu snöar det här i Lund, vandringar känns väldigt, väldigt långt borta.

Man skulle kunna sätta lite fart på den sociala biten av livet, men på tal om ansträngd börs…. Tänkt på hur mycket av social samvaro som kretsar runt mat? Det är mat och dieter och träning överallt, tycker jag. Finns det nå’n tv-kanal med hedern i behåll som inte har ett eller flera matprogram? Missförstå mig rätt, jag älskar mat, men börjar det inte bli lite likriktat, lite tjatigt?

Nej, jag kryper längre ner i soffan. Imorgon börjar sista veckan i januari, se’n kommer ”glyttafebruari” och då blir allting bättre. Eller?

2 tankar på “Januariblues

 1. Annika Sigson

  Hej där Ia. Hittade din blogg idag, go läsning bjuder du på. Blev lite sorgsen över att du ska sälja din lägenhet och över att du verkar ha haft ett tufft år. Jag önskar dig all lycka med försäljning och livet ❤️
  Kram Annika Stigson

  Gilla

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Hej Annika! Kul att du hittade hit och gillade vad du såg! Häng kvar för 2014 kommer att bli ett bra år och bara lght är såld så blir det åka av…… Ha det gott!

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s