Vilket äventyr!

10 sept 2011
fredagskvällen lite förberedelser inför vandring…alla batterier (även mina…) laddade, lilla ryggsäcken packad, kasse packad, kartor över bjärehalvön utskrivna…

vid 8-tiden steg jag ur bilen i glimminge plantering på bjärehalvön, öppnade bakdörren…men baksätet var tomt!…var är kassen med skorna, fotstöden, klädombytet???…FAN…och se’n bara skratta rakt ut…jag är nästan död på morgnarna och min hjärna är sönderstressad och trött så hårddisken har smält ihop…kassen kvar i hallen i lund……jaha, vad gör jag nu? köra hem och hämta kassen – nä, tar för lång tid…köra hem – och göra vaddå? snöpligt, misslyckad dag…tittade ner på mina fötter…kan jag verkligen gå i dom skorna?…platta, tunn sula…tur man gillar bekväma skor och inte högklackat…jo, jag chansar…får bryta om det inte fungerar…

det tog 8 timmar att vandra glimminge plantering – v karup – hov – kattvik – hovs hallar – torekov – rammsjöstrand – glimminge plantering…härlig dag, ingen vind, havet nästan som en spegel, solen bröt igenom vid halv tre…rekommenderar inte denna vandring…till kattvik var det ”transportgå” på väg…från kattvik till mål skulle jag gå skåneleden, men det var inte så lätt visade det sig…den var väldigt illa utmärkt…den som har hand om färg och pensel kan inte göra många knop…irriterande när uppmärksamhet och tid måste gå åt till att leta, oftast, obefintliga markeringar…väldigt stenigt så om man gillar att sätta fart på kända och okända muskler så är det ok…jag vill ha lite flyt, jag vill vandra – inte trippa runt i nå’n sorts balansövning…och mellan stenhögarna så var det sumpigt och vått…jag vill kunna se mig omkring och njuta av vyer, natur, luft…kullahalvön är mycket bättre att vandra på…

väldigt grönt i naturen, gott om blommor och trollsländor, ödlor, grodor, orm (jodå, en liden svart), får, kor, hästar, spovar å en massa andra pippiar…växlade några ord med rar farbror (stockholmare så klart…) som var ute och rastade sin hund…

ladda upp foto? ja, imorron…nu är det dags att laga MASSOR med middag…se’n ska mina blåsiga fötter och jag vila i soffan…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s